Un avís d'un veí de Godella (País Valencià) ha estat la primera pedra en l'agònica recerca dels dos nens desapareguts aquest dijous, que ha culminat amb la troballa dels cadàvers, amb signes de violència, en un indret proper a la casa ocupada on vivien. La principal sospitosa del crim és Maria, la mare dels menors, que encara no ha confessat. Els agents esperen els resultats de l'autòpsia dels petits per determinar la causa de la mort. Això és tot el que se sap del crim fins ara:

La mare, nua

Tot ha començat amb un avís poc abans de les nou del matí d'un veí de Godella -municipi de 13.000 persones de la comarca d'Horta- alertant que hi havia una dona ensangonada seminua corrent pel carrer. La dona era María, la mare de la nadó de pocs mesos i del nen de tres anys desapareguts.

El padre ensagonat a casa

Una patrulla s'ha dirigit llavors al domicili familiar, on han trobat Gabriel Salvador -el pare, de nacionalitat belga- també ensangonat. A la casa en la qual vivia de forma il·legal la família, els agents no han trobat ni rastre dels menors. Segons ha explicat el progenitor, la parella havia tingut una forta discussió durant la nit de dimecres.

La Guàrdia Civil troba la mare

La Guàrdia Civil ha muntat el dispositiu de recerca i al voltant de les 11.00, un gos ensinistrat del cos policial ha trobat en una zona propera al domicili la mare nua i amagada a l'interior d'un bidó. Durant les primeres tasques de recerca, els agents han trobat restes de sang a prop de la piscina de la casa.

Els pares són detinguts

Després de trobar a la mare ensangonada, la Guàrdia Civil l'ha conduït junt al seu marit a la caserna de la Guàrdia Civil del municipi, on ha començat l'interrogatori. Els pares, segons ha explicat a primera hora de la tarda el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, no estaven col·laborant amb la recerca. Fulgencio ha afegit que el pare oferia respostes "incoherents".

ninos godella valencia desaparecidos EFE4

La Guàrdia Civil buscant als nens. EFE

Pous

La recerca dels menors desapareguts s'ha fet extensiva a diversos pous del terme municipal, després que la mare, en l'interrogatori al qual estava sent sotmesa, hagi parlat de "ressuscitar" els seus fills o de la necessitat de "bussejar". Per la seva banda, el pare ha declarat que la mare dels petits va intentar ofegar-los el dimecres a la nit després una forta discussió.

ninos godella valencia desaparecidos EFE3

La Guàrdia Civil buscant als nens. EFE

Troben els cossos

Després d'hores d'interrogatori, la mare ha conduït els investigadors de la Guàrdia Civil al lloc on havia enterrats els cadàvers dels nens, prop de la casa. 

Nens morts Godella Valencia Guillem RS

Operatiu de búsqueda dels nens morts a Godella. Europa Press

L'àvia volia la custòdia

L'àvia havia demanat la custòdia dels menors, preocupada per les condicions en les quals vivien els nens. Els serveis socials ja havien obert un expedient. 

La mare ho havia intentat el dia abans

La mare havia intentat matar un dels fills llançant-lo al pou que tenien prop de casa, segons va confessar el pare durant l'interrogatori de la Guàrdia Civil.

A cops 

Ara per ara, i segons la Guàrdia Civil, tot apunta que els nens van morir per culpa dels cops que van rebre per part, presumptament, de la mare.