De totes les peces del trencaclosques del parricidi de Godella, al País Valencià, n'hi ha una, la del pare, Gabriel Salvador, que costa d'encaixar. No era fill del poble de Rocafort, com sí que ho era la María, però era igualment una persona molt coneguda.

Ara mateix està detingut igual que la seva parella —tot i que no s'han vist— a la caserna de la Guàrdia Civil de Moncada i, de moment, només està imputat per un delicte d'encobriment, però els investigadors encara tenen temps d'interrogar-lo abans de passar-lo a disposició judicial. Gabriel, com María, seran traslladats a Paterna per declarar, si ho volen, davant del jutge que n'ha assumit les diligències.

Amb bicicleta i guitarra amunt i avall

Ell és belga però fa anys que viu a València. Vivia en una casa ocupada amb la María, qui era la seva parella i amb qui havien tingut els dos nens que, presumptament, ella va matar. Sempre ha viscut allunyat del sistema, en cases ocupades i participant de moviments alternatius. A YouTube se'l pot veure interpretant una cançó guitarra en mà, un instrument que li feia deixar el que realment sempre portava als dits, un cigar de marihuana.

Sempre anava amb bicicleta, amunt i avall, i era l'encarregat de portar l'Aimel -el fill gran de tres anys i mig- a l'escola, malgrat que fa gairebé un mes que el menor no trepitja el col·legi. Gabriel no es movia molt de la zona de Godella i Rocafort. Els veïns el veien quan passejaven els gossos a prop de la finca que havien convertit en casa seva; una antiga masia amb un magatzem que, tal com ha pogut observar ElCaso.cat, sembla abandonada, plena de runa i de menjar podrit per terra. No hi havia horts ni massa cosa, les condicions d'insalubritat es veuen a simple vista.

Dos mesos d'ajudant de cuina a un bar del poble

Gabriel va treballar al bar Saladà, a l'entrada de Rocafort, un dels punts més emblemàtics d'aquest municipi de l'Horta Nord. Especialistes en els típics esmorzars valencians —amb un entrepà, olives i cacauets—, el pare de l'Aimel i la Rachel, el nadó, hi treballava com ajudant de cuina.

Hi va durar dos mesos, segons ha explicat el responsable del bar a ElCaso.cat. "Sempre arribava tard", ha assegurat, i finalment "vam arribar a un acord quan va entendre que no podia sempre faltar o arribar tard a l'hora punta dels esmorzars". No el consideren un home violent ni amb problemes amb les drogues al seu antic lloc de treball. El mateix pensa un amic seu, Nacho Pellicer, que ha donat més detalls de Gabriel en aquest vídeo.

Violent i amb problemes amb altres veïns

Aquesta versió, però, dista de les opinions que tenen altres veïns del poble. "És molt violent", "sempre estava per fora de la casa amb pals" i altres comentaris que diversos veïns que passen aquest matí de divendres per davant de la zona, que segueix acordonada per la Guàrdia Civil, van explicant als periodistes.

Un grup de joves de 20 anys fins i tot expliquen que fa un parell d'anys, després que ells ataquessin a la parella amb pedres, Gabriel, mig despullat, va sortir de casa seva amb una destral i els va perseguir durant una estona. Espantats, mai més es van acostar a la casa, fins avui.

"Preocupat" pels extraterrestres

Les persones que el coneixen no dubten en confirmar que era, igual que la seva parella, consumidor de drogues. Però hi ha una "afició" que expliquen d'ell que els tenia encuriosits: la seva preocupació pels extraterrestres. Ho havia explicat a diverses persones i alguns testimonis asseguren que havia preparat experiments, de poca fiabilitat, per protegir-se d'una potencial abducció des de fora del planeta Terra.

Algun cop se l'havia vist amb una d'aquestes andròmines passejant per la zona de la finca amb un barret de fabricació casolana fet amb paper de plata. A la dèria amb els extraterrestres s'hi suma també que tant ell com la seva parella havien tingut episodis d'aproximació a sectes, tot i que fonts de la investigació no n'han confirmat cap relació amb l'assassinat dels dos fills.