Impactants imatges fetes al cor del Raval, a tocar de la Rambla de Barcelona. En aquestes fotografies a les quals ha tingut accés ElCaso.cat es poden veure dos nens menors d'edat, d'entre 4 i 5 anys un i 6 i 7 anys l'altre, transportant llaunes de cerveses en paquets de sis.

Les mateixes que fan servir els llauners que es dediquen a la seva venda ambulant en diversos punts de la ciutat de Barcelona, sobretot, al nucli turístic, a la Rambla i als barris de Ciutat Vella.

Els nens porten les llaunes als adults

Segons han explicat testimonis a aquest mitjà, les fotografies es van fer en un carrer molt proper a la Rambla de Barcelona i els nens es dedicaven a transportar les llaunes des d'un punt, que podria ser el pis franc on guarden la mercaderia, fins al punt on els adults venen les cerveses als turistes.

llauners marca nens barcelona

Dos nens molt petits fent de llauners al Raval de Barcelona.

La participació d'aquests nens a la màfia de venda de llaunes de cervesa crida l'atenció i més després de saber-se que aquests grups, la majoria de nacionalitat pakistanesa, ha protagonitzat les darreres setmanes violentes baralles al centre de la ciutat pel control del territori.

Però també per una deriva que ha agafat aquest sector els darrers mesos: aprofitar els llauners per oferir als turistes droga. Els testimonis, responsables de diverses associacions veïnals del Raval, han explicat que tenen el temor que si els nens porten aquestes cerveses, també puguin participar en la distribució de drogues.

La relació entre els llauners i la droga

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut la darrera setmana diversos narcollauners que s'havien fet forts al centre de la ciutat aprofitant la venda de llaunes per vendre droga als turistes. Al carrer de l'Hospital del Raval les dues policies van desmantellar un pis-nevera que els llauners feien servir per vendre droga a turistes. I just aquest dimecres s'han detingut sis persones en diversos escorcolls al barri de Sant Martí i a Vic (Osona) relacionats amb la xarxa criminal que distribuïa droga als llauners.