La Maisie estava fent tombarelles i practicant el pi amb la seva mare quan, després d'una caiguda, va quedar paralítica.

Els fets van passar al juny, a la localitat de Hullbridge (Essex, Regne Unit). La nena estava amb la seva mare fent acrobàcies quan, de sobte, es va marejar, la panxa li va començar a fer mal i va caure. En qüestió d'un mes va deixar de caminar.

Sense diagnosi

La seva mare, Louise Jones, de 47 anys, la va portar immediatament a l'hospital de Southend, però allí els metges no van poder diagnosticar què li passava a la seva filla. Van enviar la nena a casa quan caminava una mica, però amb moltes dificultats. En pocs dies, la van haver d'ingressar.

Una malaltia neurològica

Al mes de juliol la Maisie va tindre un atac i va haver de ser traslladada l'hospital de Great Ormond Street. En aquell moment, no podia moure el cos a partir del coll.

Els metges d'aquest centre hospitalari li van diagnosticar un trastorn neurològic funcional (FND, en anglès). Aquesta malaltia afecta el sistema neurològic del cos i al seu funcionament, perquè el cervell deixa d'enviar i rebre els missatges correctament. D'aquesta manera, el control del moviment es fa impossible perquè el cos no sap com respondre als missatges i les accions que se li encomanen.

No camina des del juliol

La Maisie no ha sigut capaç de caminar des que va ingressar a l'hospital. Ara la seva mare es dedica a cuidar-los a ella, que no pot anar a l'escola, i al seu germà de 5 anys, que té un trastorn de l'espectre autista.

"Les nostres vides han canviat completament", assegura la Louise. "La Maisie està devastada perquè ja no es pot aixecar i córrer, i el seu germà no entén per què ja no poden jugar junts. Estem desesperats", continua, segons informa Metro.

Sense cura per aquest trastorn

Els experts tenen molt poca informació sobre aquesta malaltia, i la conseqüència d'això és que no hi ha una cura o tractament que ajudin els pacients. Així doncs, l'únic que pot fer el personal mèdic és oferir teràpia psicològica i fisioteràpia.

La família ha obert una campanya de GoFundMe per tal de recaptar fons per ajudar la Maisie a millorar.