Inés, la nena d'onze anys amb discapacitat intel·lectual que s'ha vist forçada a abandonar els campaments d'anglès en els que participava a causa de les queixes dels pares, se sent culpable. "Ella ho entén tot i m'ha dit plorant que la culpa és seva, perquè no aconsegueix ser normal", ha explicat Carol, la mare de la menor en declaracions a El Mundo.

Els responsables dels campaments, per la seva part, han negat que expulsessin la nena. L'empresa manté que va oferir als pares d'Inés una monitora per a ella, però que no van acceptar. "No va ser expulsada", reiteren.

Els pares es plantegen denunciar l'empresa per discriminació

 

Els pares, en canvi, al·leguen que van advertir del retard de la nena en el moment de la matrícula i que l'empresa els va assegurar que no hi hauria cap problema. Tanmateix, segons les declaracions a l'esmentat diari de la mare, l'educadora va incomplir la promesa de no tractar-la de forma diferent a la resta de nenes i la va presentar com "una companya que tenia una discapacitat i que havien de cuidar".

Els pares al·leguen que no van acceptar la decisió de posar-li una professora particular perquè "és discriminació". El pare d'Inés, José, considera que la nena sí que va ser expulsada, ja que l'única opció que els van donar era que dormís sola. "Nosaltres volíem la integració de la nena amb la resta i això era una discriminació".

Dissabte passat, en el segon dia de campament, els pares d'Inés van haver d'anar a recollir-la. Ara es plantegen la possibilitat de denunciar l'empresa per un delicte de discriminació.