Sofya Zakhorova va néixer amb una deformitat estranya: el seu crani i el seu front són més amples del normal i alguns dits dels peus i les mans estan fusionats. Aquest ha estat el motiu que li han donat a la guarderia per no acceptar-la, consideren que el seu físic "espanta els altres infants". De moment, els metges encara no han aconseguit diagnosticar quin tipus de malaltia pateix la petita Sofya.

Les autoritats de la guarderia han demanat a la família que tornin a inscriure la nena un cop s'hagi sotmès a un procediment quirúrgic per canviar el seu aspecte físic. La mare de la petita manté que el personal de la institució li van dir: "primer han de concretar l'operació. D'aquesta forma, ella podrà ingressar a la guarderia com un infant normal", segons informa el diari argentí Crónica. Una operació que la família afirma que els ha estat posposada diverses vegades. 

Sofya i la seva mare

Aquesta acció discriminatòria ha passat a la República de Bashkortostan, Rússia, on el govern local ja s'ha compromès a ajudar a la família i ha obert una investigació sobre la guarderia i el centre de salut per determinar els factors que han retardat l'operació de la nena. 

Perill en el seu desenvolupament

Diversos experts han alertat que una decisió així pot perjudicar greument en el desenvolupament emocional i personal de la nena, "com més ràpid (Sofya) pugui anar a la guarderia, més fàcil serà per a ella acceptar les condicions amb les quals li ha tocat viure i créixer" declara la psicòloga Ekaterina Belan a diversos mitjans locals.

Solidaritat amb la nena

L'organització benèfica local anomenada Rainbow of Goodness s'ha implicat en el cas i ja ha demanat a la guarderia la revisió de la situació de la petita i la seva admissió a l'escola.

A més, Radiy Khabirov, cap de govern de la República, s'ha compromès personalment a revertir la situació de pobresa familiar en la què viu la nena. Actualment resideix amb els seus pares i els avis materns en una mateixa casa sense aigua corrent, ni cuina, ni calefacció.