Una menor de 12 anys ha hagut de ser traslladada aquest dijous en un centre hospitalari després de participar en el conegut com 'joc de la mort', que consisteix a estrangular algú fins que la persona queda inconscient.

El joc consisteix a estrangular algú fins que queda inconscient

 

La menor ha estat estrangulada per altres joves fins que ha caigut inconscient i ha tocat amb la cara a terra. Sanitaris del Servei d'Emergències PIMER-Protecció Civil de l'Ajuntament de Pinto (Madrid) l'han traslladat a un centre hospitalari.

Després d'aquests fets, la policia de Pinto ha demanat als pares i professors que alertin els menors dels riscos que comporta "aquesta estúpida acció, que pot causar greus danys neuronals i fins i tot la mort".

Primers casos a Granada

La fiscalia ha rebut un informe de la direcció del centre de Granada en què estudien els menors que han pujat a les xarxes socials un vídeo fent el 'joc de la mort' en què explica les mesures que s'han adoptat amb aquests joves després de tenir coneixement de la seva implicació en aquesta perillosa pràctica.

Aquesta notícia té lloc després que la policia local de Granada detectés dimarts menors d'un institut de la ciutat gravant-se amb el mòbil i pujant a xarxes socials vídeos practicant aquest joc.

A la Fiscalia de Menors no li consten denúncies dels pares d'aquests adolescents de Granada i espera rebre els resultats de la investigació de la policia local per estudiar el cas. Per la seva part, la direcció del centre ha informat la fiscalia de les accions que ha dut a terme fins a ara. Així, ha mantingut una trobada amb els menors i els seus pares per abordar el que ha passat i s'ha explicat als joves els riscos d'aquesta classe de reptes.