Una nena de 12 anys i origen romaní ha donat a llum per sorpresa en un abocador de la ciutat de Rivne (Ucraïna) a un nadó engendrat per un noi de 20.

La jove no entenia què passava quan va començar a tenir contraccions. Es va donar avís a una ambulància en sentir-la cridar de dolor i va ser traslladada a l'Hospital de Maternitat, on va donar a llum un nadó de més de tres quilos.

"La jove no entenia el que succeïa quan va començar a tenir contraccions"

 

"Encara estic en estat de xoc quan ho penso. No es va adonar del que estava passant", ha admès la doctora Okena Sadova, que ha apuntat que "la jove embarassada és associal i estava extremadament bruta".

Galina Kovaleva, la subdirectora de l'hospital, ha explicat que la jove mare es preocupa molt pel nounat. "Acudeix constantment a la unitat de cures intensives neonatals per controlar-lo. Vol alimentar-lo, però el nadó té un defecte de naixement i no pot ser alletat", ha manifestat.

Volen retornar-la a l'abocador

Els familiars de la nena, d'ètnia gitana, volen portar-la de nou a l'abocador que anomenen casa, però l'administració de l'hospital no ho ha permès. "No podem donar-los d'alta deixar-los anar allà. Hem reportat la situació a la policia i als serveis socials", indica Victoria Enikeeva, metge en cap de l'hospital.

La policia ha obert un cas penal

 

Pel que sembla, la família romaní viu en cabanyes brutes fetes d'escombraries trobades a l'abocador i en condicions insalubres terribles i subsisteixen buscant ferralla i venent-la. Un parent de la mare, Volodymyr Pap, ha dit als mitjans locals que la nena havia d'estar amb ells. "És normal que donem a llum als 12 anys. La meva esposa, per exemple, en tenia 13", ha assegurat.

D'altra banda, el portaveu del Departament de Policia Regional de Rivne, Anton Kruk, ha advertit que la policia ha obert un cas penal "per relacions sexuals amb una persona menor de 16 anys, que és l'edat de consentiment sexual a Ucraïna. Estem provant de rastrejar el parador del pare en aquest moment. Si és declarat culpable, s'enfronta a fins a vuit anys de presó", ha conclòs.