Tragèdia en una fira a Nova Jersey, als Estats Units. Una nena de 10 anys ha mort després de sortir disparada d’una atracció instal·lada en un festival de tardor.

Dissabte a la tarda, la nena anava pujada en una atracció anomenada Xtreme del tipus Super Sizzler, un artefacte que dona voltes a tota velocitat sobre el seu eix, quan va sortir disparada. Un helicòpter mèdic la va traslladar a un hospital proper, però va acabar morint una hora després de l’accident.

La policia i la mateixa fira ha obert una investigació per aclarir què va passar i què va provocar el fatal accident.

Actes suspesos

La fira, que porta 41 anys organitzant-se, va suspendre els actes festius previstos per aquest diumenge, l’últim dia del festival. També va tancar totes les atraccions a l’espera d’una inspecció dels tècnics estatals. Tot i això, va obrir les portes perquè els amics i la família tinguessin “un lloc per homenatjar” la jove.

L’empresa que va instal·lar les atraccions també va decidir tancar-les totes com a mostra de respecte, i ha anunciat que tornarà els diners de tots els tiquets que ja s’haguessin venut. La companyia col·labora amb la policia per intentar entendre què va passar, i assegura que les atraccions estaven revisades i inspeccionades.

L’atracció Super Sizzler és una atracció que dona voltes amb braços rotatoris i que té 12 cotxes que, també, giren sobre el seu eix. Els usuaris van subjectes amb una barra de seguretat. Segons han assegurat alguns experts, es tracta d’un model antic que ja ha patit diversos accidents amb anterioritat.