Maten d'un tret al cap un nen de 8 anys mentre estava jugant a pilota en mig d'una discussió entre narcotraficants a la província de Neuquén (Patagònia).  La localitat ha organitzat una marxa per denunciar la mort del nen i la violència i inseguretat que pateix la zona.   

La tragèdia

El petit Luciano Axel Fuente, de 8 anys, jugava amb el seu oncle a pilota mentre dos grups de narcotraficants estaven discutint per la zona del Cutral Co de la província de Neuquén (Argentina) el passat dilluns. De sobte, les bandes van començar un tiroteig quan una de les bales va acabar al cap del nen. La bala va impactar al crani del petit i li va provocar una mort cerebral, segons van informar l'Hospital Provincial de Castro Rendón.

La policia va detenir el principal sospitós del crim, Diego Andrés San Martín, de 20 anys, després d'efectuar fins a vuit escorcolls en domicilis dels barris de Peñi Trapún, Monte Hermoso i Belgrano, vinculats a la venda de droga.

Aquest tràgic succés ha provocat la indignació de la població, que van organitzar una marxa de protesta per rebutjar la violència, el narcotràfic i la inseguretat que pateix ela zona.

Marxa

Marxa per la mort d'un nen de vuit anys per una discussió entre narcotraficants a la Patagonia /Clarín

Una zona complicada

Aquesta zona de la Patagònia pateix un fort desequilibri social i econòmic, cosa que ha provocat un augment considerable del consum de droga en els barris més pobres. De fet, en l'últim any ha registrat fins a vuit assassinats vinculats amb el consum de la droga, una xifra molt similar a la del 2018. 

És per aquest motiu que el fiscal general, Santiago Terán, ha demanat als cossos militars la seva col·laboració per fer una investigació profunda i anar casa per casa, ja que en paraules del fiscal: "La policia de la província fa pena", segons declara al diari Clarín.