El passat 7 d'abril, al voltant de les 23.45 hores, un nen d'11 anys es va tirar per un quart pis des d'una de les finestres de casa seva, a Mislata (València). El petit va caure sobre un cotxe, que va esmorteir la caiguda i li va salvar la vida. "El meu fill s'ha intentat suïcidar per l'assetjament que ha patit a l'escola i és viu d'autèntic miracle", ha dit la seva mare.

"Vaig veure la finestra oberta, vaig sortir i el vaig reconèixer pels pantalons del pijama"

 

Mare i fill eren al sofà veient una pel·lícula diumenge a la nit quan la progenitora es va aixecar a estendre una rentadora. Va escoltar un fort soroll al carrer i va cridar al seu fill. "Pensava que m'estava gastant una broma, però vaig veure la finestra oberta, vaig sortir i el vaig reconèixer pels pantalons del pijama", assegura la mare a Levante-EMV. El cop va deixar importants seqüeles al menor: fractures als braços, un pneumotòrax i greus contusions i talls al cap i l'esquena.

"Vaig demanar que es prenguessin mesures a l'escola"

Tal com relata la mare, a finals de febrer, el nen va confessar el calvari que estava vivint a les aules. "Insults, des de fastigós a moro, vexacions, el van expulsar del grup de WhatsApp que tenen els alumnes de classe...", detalla. "No volia anar a classe, fingia estar malalt, fins i tot de la tensió va estar malalt diverses vegades", admet.

Davant de tal situació, va anar al centre. "Li vaig explicar al director què passava i li vaig demanar que es prenguessin mesures", explica. Però la seva resposta no la va convèncer. "Em va assegurar que s'activaria un protocol, però després de les vacances", apunta. Al cap d'un temps, va tornar a demanar cita per parlar amb ell, i els progenitors van insistir en la situació d'assetjament que descrivia el nen i van reclamar mesures de protecció.

"El director em va assegurar que s'activaria un protocol, però després de les vacances"

 

En canvi, critiquen que el director es va centrar més en el rendiment acadèmic del nen, que havia baixat notablement, fins al punt d'advertir que possiblement hauria de repetir curs. "M'ha trucat el director interessant-se per l''accident'. No ha estat un accident, el meu fill s'ha volgut suïcidar perquè no heu fet res", exclama la mare.

Els pares van prestar declaració dies després davant de la policia. Ambdós van assegurar que l'incident es deu a l'assetjament que patia el nen. Els agents van acudir al centre, i després de parlar amb els responsables, van remetre un informe a la Fiscalia de Menors, que ha de decidir si obre diligències o arxiva el cas.