Avui és un dia clau en la vida de Fabrizio. Una pedra angular en la seva curta trajectòria vital. Fabrizio és un nen de Lalín (Pontevedra) de tan sols tres anys. Pot perdre la visió del seu ull esquerre. Dimecres passat, mentre era al menjador de l'escola, un altre nen li va llançar gel hidroalcohòlic al globus ocular causant-li una terrible cremada.

Avui en el Complexo Hospitalario Universitario de Santiago (CHUS) li practiquen una operació de trasplantament de la membrana amniòtica. Serà fonamental en la recuperació de la vista.

Es va cremar al menjador de l'escola

Noelia, la mare de Fabrizio, explica que, tal com li va explicar el seu fill, l'accident es va produir al menjador del CEIP Vicente Arias de la Maza de Vilatuxe, on un altre nen en una baralla al menjador li hauria "llançat" gel a l'ull produint-li les cremades.

"A mi truquen i em diuen que ha passat un accident i que el nen té gel a l'ull i que serà millor que me l'emporti. Això és el que em traslladen", ha explicat la mare del menor.

La mare estava treballant

Quan es va produir l'incident, Noelia estava treballant. La van avisar. Va trigar uns 40 minuts a arribar a l'escola. Aleshores, el gel ja havia produït cremades a l'ull del menor, que ara està sotmès a un tractament cada tres hores i sent "un enorme dolor", ja que té una úlcera d'un centímetre. Explica que Fabrizio plora, crida i es cargola de dolor, que fan falta tres o quatre infermeres per agafar-lo

"Em va dir que el protocol deia que el progenitor havia de recollir al menor", ha lamentat, mentre ha reprovat que nens tan petits com el seu fill, que "acaba de fer tres anys", tinguin accés directe al gel.

Hospital Clinico de Santiago / Europa Press

A Fabrizio, el nen de tres anys que es va cremar l'ull esquerre amb gel hidroalcohòlic a l'escola, li practiquen avui una operació de trasplantament de la membrana amniòtica / Europa Press

Només pensa a superar aquest contratemps

Després de la seva arribada al centre, la mare de Fabrizio ha assenyalat que la directora, que estava amb el nen, li va explicar que havia trucat al 061 i, seguint les seves indicacions, va rentar l'ull del menor amb aigua. Sobre l'ull, segons trasllada la mare, tenia una gasa humida.

"A l'autobús és la cuidadora la que llança el gel a les mans. Jo no culpo l'altre nen, el que no entenc és que hi hagi gel a l'abast de nens tan petits. No és just que el meu fill hagi de passar per això", ha contraposat. Finalment, ha ratificat que, encara que ara només pot pensar a "superar això", decidirà si pren o no mesurades legals, també en funció de si al seu fill li queden lesions a l'ull o no.