Fatehvir Singh, el nen dos anys que va caure dijous passat en un pou de 33 metres de profunditat i 23 centímetres de diàmetre quan estava jugant en un camp proper a casa seva a l'estat de Punjab, al nord de l'Índia, ha estat trobat mort, segons les autoritats locals. 

"El nen ja no està viu i ha estat rescatat de matinada", ha dit Vijay Inder Singla, un membre de l'assemblea legislativa local. Un helicòpter mèdic ha transportat el nen a l'hospital i ha mort allí. El primer ministre de Punjab, Amarinder Singh, ha lamentat la mort del petit a Twitter.

"El pou estava cobert per un sac de sorra, però sembla que el nen va caminar per sobre, va relliscar i va caure dins", ha explicat Inder Singla. La mare va intentar rescatar-lo, però no va poder. Els equips de rescat havien intentat inserir un tub d'un metre de diàmetre en paral·lel al pou per arribar a la profunditat on es creia que estava el menor, publicava El Mundo.

Al pou també s'havia introduït un conducte d'oxigen i una càmera. Tanmateix, no havien pogut proporcionar-li ni menjar ni aigua. "Tenim esperances que d'aquí a algunes hores podrem localitzar el nen", deia Inder Singla hores abans del rescat.

Un equip de la Força Nacional de Resposta davant de Desastres (NDRF), assistit per la policia, autoritats civils, veïns i voluntaris, ha estat duent a terme l'operació de rescat sota altes temperatures, cosa que ha dificultat la seva feina. La NDRF hauria provat de treure el nen amb l'ajuda d'una corda, encara que no ho haurien aconseguit.

Els pous, una trampa mortal per als nens

Aquest incident arriba molt poc temps després del cas Julen, també de dos anys, que va quedar atrapat el gener passat en un pou de Totalán (Màlaga). Al març, un nen de 18 mesos va ser rescatat d'un pou a Hisar (Índia), dos dies després d'haver caigut.

I si ens remuntem més enrere en el temps, el 2006 es va produir el rescat de Prince, de cinc anys, 48 hores després de caure en un pou a Kurukshetra (Índia). Tots aquests accidents revelen que els pous són trampes mortals per als nens.