Sergio, el nen de 7 anys al que la seva mare va estrangular i matar a El Ejido, Almeria, aquest dijous, estava al centre d'una llarga disputa entre els seus pares. De fet, la família paterna portava anys batallant amb Ana María B. L., la presumpta assassina i mare, perquè li retiressin la custòdia del petit.

Durant dos anys, ambdós parts es van estar denunciant i interposant demandes per tal d'aconseguir la custòdia completa del nen. La família del pare al·legava la incapacitat de l'Ana María a un fet de gran rellevància: li havien diagnosticat una malaltia mental.

La família paterna temia per la vida del nen

Segons ha pogut saber El Mundo, l'avi del nen tenia por que l'Ana María li fes alguna cosa al seu nét. Una coneguda de la família havia tingut, feia poc, una conversa amb l'home. "Cada dia estem de judici, i ningú no ens dóna la custòdia. Temem per la mort del meu nét", li va dir.

L'Ana María no estava "en ordre"

La malaltia mental de la mare del petit era un tema que preocupava, i no només a la família paterna. Tant la coneguda a qui l'Ana María va demanar ajuda per moure el cadàver del Sergio, com la dona que ha parlat amb El Mundo, van apuntar als periodistes que la mare no estava bé del cap. "Feia molt temps que batallaven per la custòdia del nen perquè aquella dona no estava en ordre", manifesta l'amiga de la família del pare. I és que l'any 2012 li van diagnosticar una malaltia mental.

Una batalla legal interminable

L'Ana María es va separar del seu marit, Sergio Fernández, de 43 anys, després de 17 anys de relació. Va ser aleshores quan el va denunciar per maltractaments l'any 2017. Aquest febrer, dos anys després, Sergio va ser absolt. Des d'aleshores mantenien una disputa legal per qui es quedava amb la tutela completa del nen.

La va denunciar per assetjament

Enmig de la gran disputa judicial que vivien, Sergio Fernández també va acusar la seva exdona d'assetjar-lo. De fet, segons l'amiga dels familiars paterns, havia vist algun cop com "l'Ana María seguia el pare quan anava pel carrer amb el seu fill, quatre o cinc metres enrere. L'últim cop que va passar, va ser a principis de setembre", assegura.

El pare va aconseguir la custòdia del fill

La Guàrdia Civil va haver d'intervenir més d'un cop, quan la mare assetjava fill i pare. Ana María tenia la custòdia del nen, i el pare tenia un règim de visites. 

Aquesta situació va canviar quan, 3 dies abans de l'assassinat del Sergio, el seu pare en va aconseguir la tutela.

El dijous, va passar el pitjor malson de la família paterna

L'Ana María havia de portar el petit Sergio a l'escola el dijous al matí. Però va matar-lo, presumptament per estrangulament, va posar el seu cadàver al cotxe i va anar a veure una coneguda de Las Norias de Daza, a mitja hora de casa seva.

Allí li va demanar ajuda per moure el cos sense vida del petit que, segons la coneguda, "anava amb la seva motxilla i tot", informa l'Ideal El Ejido. Aquesta dona, que no es descriu com a amiga d'Ana María, assegura que "el va poder veure ja morat".

La Guàrdia Civil va haver de trencar el vidre de la finestra per treure-la del cotxe

La Guàrdia Civil ja buscava a l'Ana María en el moment en què ella voltava per la casa d'aquesta coneguda. L'àvia del petit va alertar les autoritats quan el va veure mort al seient del copilot, després que la presumpta assassina conduís fins a casa seva per discutir sobre la custòdia.

Quan els agents la van interceptar, ella es negava a baixar del cotxe. "Van haver de rebentar el vidre de la finestra del cotxe", assegura la coneguda. I va ser així com la van detenir.

Encara no se sap on el va matar

Les primeres investigacions apunten l'asfíxia per estrangulament com a causa de la mort del petit Sergio. No obstant això, encara han de sortir els resultats de l'autòpsia.

Una de les grans incògnites d'aquest macabre cas és on va matar l'Ana María el seu fill. La Guàrdia Civil ja ha registrat la seva casa de Huércal d'Almeria.