Un nen de 9 anys està acusat d’haver provocat un incendi que va cremar un bungalou i que va matar cinc persones, dos adults i tres nens. Ara, l’acusen de cinc càrrecs d’assassinat en primer grau.

El foc, que va passar el passat abril, va acabar amb la vida d’una dona de 69 anys, un home de 34, dos nens de dos anys i un altre d’un any. Tots eren dins d’un bungalou en un aparcament proper a Goodfield, a l’estat nord-americà d’Illinois. No s’han fet públics els detalls sobre la relació que tenien amb el nen ara acusat del crim.

El cas, evidentment, és polèmic. La fiscalia admet que acusar un nen de 9 anys d’un crim tan greu ha estat “una decisió dura” però necessària; l’advocat defensor, en canvi, assegura que “si un nen de 9 anys no sap que el Pare Noel no existeix, com l’han d’acusar de matar una família?”.

Sigui com sigui, les proves forenses han demostrat que el foc va ser provocat. Tot i això, tots els experts coincideixen a dir que els càrrecs són absolutament desproporcionats i que poden crear un trauma al nen.

bungalow cremat ua

L'interior del bungalou va quedar totalment calcinat

Si el nen és considerat culpable, el podrien deixar en llibertat condicional almenys cinc anys i un màxim de dotze, fins que el nen sigui major d’edat. Sigui com sigui, s’espera que li facin seguir teràpia i assessorament després d’enfrontar-se al judici.

En tot cas, el nen no ha estat arrestat: l’edat mínima de detenció són 10 anys, però sí que el poden jutjar. Se sumaria a altres casos, com el d’un nen de Michigan que va ser acusat de matar d’un tret la seva mare el mes passat: el cas va ser arxivat perquè el nen era inimputable.