Un nen de 13 anys truca el 112 per avisar que el seu pare està pegant la seva mare al barri El Restó de Valdemoro, Madrid.

Un nen de 13 anys salva la seva mare

Aquest dilluns, al voltant de les set de la tarda, el 112 de Valdemoro, Madrid, va rebre una trucada del tot inusual: un nen de 13 anys que alertava d'una agressió a la seva mare per part del pare.

Segons informa el cap de la Policia Local del municipi, Alberto Albacete, un conflicte al domicili va desencadenar una forta discussió de parella que va acabar en una agressió física de l'home a la dona.

Va ser doncs quan el nen va trucar els serveis d'emergències per alertar dels fets i frenar l'agressió del pare.

Agressió masclista a Madrid

Segons Albacete, la persona que va atendre la trucada al 112 va poder sentir els crits que s'estaven produint a la casa i, quan una dotació de la Policia Local va arribar al lloc dels fets, la víctima va confirmar que estava sent agredida.

La dona va ser traslladada a l'Hospital Infanta Elena de Valdemoro, mentre que l'agressor va ser detingut al domicili.

Hospital infanta Elena Valdemoro / Wikimedia Commons

Un nen de 13 anys salva la mare d'una agressió masclista en trucar el 112 demanant ajuda / Wikimedia Commons

El cap de la Policia Local de Valdemoro precisa que el cas visibilitza "la situació que viuen les altres víctimes de la violència de gènere, en aquest cas un nen de 13 anys".

"Són víctimes de les quals no se'n parla, de vegades no sabem què fer amb el menor, la mare va a l'hospital, el pare queda detingut, però què fem amb el menor", es pregunta Albacete, assenyalant que hi ha ocasions en què no hi ha cap familiar pròxim que es faci càrrec dels que "són els més vulnerables en aquests casos".

Albacete destaca la importància que els nens sàpiguen manejar el 112 i altres telèfons d'emergència.