Un nen de 12 anys de Michigan ha patit cremades de segon grau a causa d'un repte viral a les xarxes socials. El jove va ser ruixat amb acetona per un amic, que tot seguit el va ruixar amb foc, seguint les instruccions de l'anomenat 'repte del foc'.

"No val la pena arriscar la teva vida"

 

El menor va estar hospitalitzat durant quatre dies després de l'incident de dissabte a la casa d'un amic. "Només vull que tots sàpiguen que aquests desafiaments, o el que sigui que estiguin veient a YouTube, són un perill. No val la pena arriscar la teva vida", ha dit la mare del nen a News.

El petit té cremades a la barbeta, el pit i l'estómac com a part d'un desafiament a les xarxes socials on els nens es calen foc. "La primera vegada va ser com un petit incendi, després el van apagar", ha explicat el menor. "La segona vegada, les flames es van encendre", ha afegit.

Uns altres dos casos greus

L'anomenat "repte del foc" no és nou. El Centre d'Investigació de Prevenció de Lesions de la Universitat d'Iowa manifesta en el seu lloc web que va començar a aparèixer al voltant del 2010.

El 2016, un nen de Queens, Nova York, va patir cremades greus després de ruixar-se amb alcohol i calar-se foc com a part del desafiament, segons van informar funcionaris del comtat i de l'hospital. L'any passat, una nena de Detroit de 12 anys va passar dos mesos a l'hospital després de patir cremades de segon i tercer grau.