Un nen d'onze anys ha mort en caure un ascensor d'un sisè pis. El petit va morir a l'instant pel brutal impacte rebut ja que l'ascensor es va desplomar i va caure al buit.

El nen, Brahaman Jhusep Guevara Pabón, arribava a casa amb un amic després de jugar un partit de futbol. Tots dos van agafar l'ascensor per pujar a l'onzè pis on vivia. De cop, l'elevador va quedar encallat entre el cinquè i el sisè pis.

Els fets van passar dissabte, 2 de novembre, al voltant de les vuit del vespre al sud de Bogotà. En concret a l'edifici Gerona del Porvenir 2, situat al barri Tierra Buena de Kennedy. Un vigilant va intentar rescatar els dos nens atrapats però només va aconseguir salvar l'amic de la víctima, un nen de 7 anys. 

Ascensors precintats Bogotà / Foto: Noticias Caracol

Els ascensors on va passar la tragèdia han quedat precintats / Foto: Noticias Caracol

Brutal impacte

La mare del petit, Luz Marina Pabón, va sortir del seu pis en veure que el nen no arribava i de seguida li van explicar que havia caigut l'ascensor. La mare va baixar corrent fins el primer pis on li van comunicar que la víctima era el seu fill. El nen va quedar absolutament destrossat pel fortíssim impacte rebut en caure al buit des del sisè pis, segons explica la seva mare en declaracions a Noticias Caracol.

Luz Marina, mare del Brahaman / Foto: Noticias Caracol

Luz Marina Pabón, mare del nen mort / Foto: Noticias Caracol

Una hora esperant l'ambulància

La mare també denuncia que l'ambulància i els bombers van tardar gairebé una hora en arribar mentre la policia ho va fer molt abans. La mare també assegura que no s'havia fet el manteniment dels ascensors segons la llei. De fet, segons ella, la data de manteniment d'aquests ascensors va caducar el passat 25 d'octubre i seguien funcionant.

L'alcalde local de Kennedy ha cancel·lat el funcionament dels ascensors d'aquest conjunt de torres mentre avança la investigació per aclarir els fets. Mentrestant, els veïns d'aquesta zona residencial estan de dol per la tragèdia. El petit Brahaman havia fet 11 anys el passat 20 d'octubre.