Neix un bebè en un hospital agafant amb la mà el DIU que la mare va fer servir per justament no quedar-se embarassada. 

Algua cosa va fallar

La sorpresa que es devia endur la noia quan li van dir que tindria un nen, ella que feia servir un DIU per no quedar-se embarassada. Més gran encara ha estat la sorpresa ara, nou mesos després, quan el nen ha nascut agafant amb força justament el DIU que hauria d'haver impedit la seva arribada al món. Segons explica la mare, una dona de 34 anys, es va fer implantar el dispositiu anticonceptiu dos anys enrere, però, evidentment, alguna cosa va fallar. 

El dispositiu es va moure

Ha passat a Hai Phong (Vietnam) i per a l’obstetricista Tran Viet Phuong, responsable de l'arribada del nadó al món, és més que probable que el dispositiu es mogués de la seva posició original, convertint-se així en una forma poc efectiva de contracepció, fet que va facilitar que la mare es quedés embarassada. Va ser la mateix obstetricista la que va prendre les fotos del bebè subjectant el DIU. "Un cop finalitzat el part, vaig creure que la imatge del nen agafant el dispositiu era interessant, així que vaig fer unes fotos".

Bebé DIU cabeza

L'any 2019 Cadesia Foster va donar llum a un bebè amb el DIU enganxat al cap / Facebook Cadeisa Foster

No és l'únic cas

No és el primer cas, ja el 2017 Lucy Hellein, una dona d'Alabama (EEUU), va donar llum a Dexter Tyler, un nen que també va néixer amb el DIU a la mà. I dos anys més tard, el 2019, Cadesia Foster, una altra dona curiosament d'Alabama, es va quedar embarassada havent-se fet inserir un DIU. El nen va arribar al món amb l'anticonceptiu al cap

Un 99% d'efectivitat

Un DIU és un dispositiu de plàstic i coure en forma de T inserit a l'úter de la dona que allibera coure per aturar l'embaràs. Un DIU pot protegir contra l'embaràs entre cinc i deu anys. Quan s'insereix correctament, el dispositiu té més d'un 99% d'efectivitat.