La policia alemanya ha informat aquest dimarts que el detingut a Fráncfort per matar un nen en llançar-lo a les vies del tren estava sent buscat des de la setmana passada a Suïssa, país on resideix, després d'amenaçar la seva família i una veïna.

El president de la Policia Federal, Dieter Romann, ha explicat en una roda de premsa que les forces de seguretat de Suïssa buscaven des de dijous passat a l'home, un home de 40 anys nascut a Eritrea, que va arribar a Suïssa el 2006 i estava asilat des de 2008.

Segons fonts policials suïsses, que van comparèixer també aquest dimarts davant dels mitjans a Zuric, dijous passat el sospitós, Ahabte A., va atacar i va tancar la seva dona i els seus tres fills -d'1, 3 i 4 anys-, i després va amenaçar i gairebé va escanyar una veïna, a la casa de la qual es va atrinxerar per fugir després.

Va estar en tractament psicològic

Bruno Keller, subcomandant de la policia de Zuric, va assegurar que no hi ha cap evidència de radicalització del sospitós, però sí constància que aquest any va estar en tractament psicològic.

Durant anys havia estat considerat un asilat "modèlic", i fins i tot aparegut en alguna publicació com un exemple d'integració.

L'episodi violent familiar va passar el 25 de juliol i va ser ahir quan va tirar a les vies a una mare, de 40 anys, i al seu fill, de vuit, just quan entrava a l'estació de Fráncfort un tren d'alta velocitat.

La dona va aconseguir escapolir-se però el menor va caure a la via, va ser arrossegat i va morir poc després per la gravetat de les ferides sofertes.

Va intentar tirar una altra dona a les vies

Va intentar a continuació tirar a les vies a una altra dona, de 78 anys, i després va intentar fugir, però diverses persones el van perseguir, entre ells un policia no uniformat, que el van retenir fins que van arribar les forces de seguretat.

El president de la Policia Federal, com el ministre de l'Interior, Horst Seehofer, han assegurat que de moment desconeixen els motius del presumpte agressor, que fins ara no ha testificat. Seehofer ha assegurat que després d'uns fets com aquests no es pot tornar al dia a dia i va demanar "extreure conseqüències". S'han d'estudiar opcions que millorin "sensiblement" la "seguretat real" i "la sensació de seguretat", va afirmar el ministre, sense descartar a priori les mesures costoses.

Investigat per assassinat

El titular d'Interior ha parlat de barreres físiques, però també d'augmentar la presència policial i el nombre de càmeres de seguretat en llocs públics. La "seguretat absoluta" no és possible, va agregar, però el govern té la "responsabilitat moral" de fer l'"humanament possible". La Fiscalia de Fráncfort ha anunciat aquest matí que se li investiga per un assassinat i dos intents d'assassinat i que compten que el jutge decideixi aquest dimarts que el sospitós romangui en presó preventiva.