Un jove de 26 anys es nega a posar-se la mascareta i tus i escup als vianants del passeig marítim d'Almeria.

Tus i escup als vianants

El matí d'aquest dissabte, la Policia Local d'Almeria va estar enfeinada.

Cap a dos quarts d'una del migdia, un grup de manifestants negacionistes sense mascareta es van col·locar a la platja del Zapillo, portant cartells amb missatges com "Respirar no és delicte, experimentar amb el poble sí".

Els agents van identificar els manifestants i els van denunciar per no utilitzar la mascareta, de la qual qüestionaven l'eficàcia i deien que "afavoreix el càncer", entre altres afirmacions sense evidència científica.

Al mateix passeig marítim, la policia va detenir també un home amb les inicials D.M, de 26 anys i origen guineà, acusat d'un delicte de desobediència greu per negar-se a utilitzar la mascareta i per anar "tossint i escopint als transeünts", informa Europa Press.

Un negacionista sense mascareta a Almeria

Tot el grup manifestant s'autoanomenava "negacionista" i al·legava també que s'estaven "produint PCR positives".

Cada cop ens trobem amb més casos i altercats pel compliment de les normes per a la prevenció del coronavirus.

Mascarilla / Wikimedia Commons

Els incidents per portar o no la mascareta passen pel moviment anomenat "negacionisme de la pandèmia" / Wikimedia Commons

Des de la gran quantitat de festes il·legals que s'han registrat en els últims mesos, fins a baralles al transport públic amb gent que no volia portar la mascareta.

I tot això passant per anècdotes perilloses com la d'una jove gallega que va falsificar un certificat mèdic per no haver de portar mascareta.

Va ser interceptada per la policia a Marín, Pontevedra, i la documentació estava falsificada i signada per un metge dels anomenats "negacionistes de la pandèmia".