Un home de 26 anys i de nacionalitat brasilera ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra després d'haver-lo enxampat venent droga, de manera repetida i molt professional, que es movia amb patinet per la ciutat de Barcelona.

No és el primer cop que passa, els Mossos ja van intervenir diversos patinets en una operació antidroga anterior i sembla que és una moda que s'ha instal·lat a la capital de Catalunya. Després de posar-los a disposició del jutge, el magistrat va acceptar que la policia els fes servir per patrullar Ciutat Vella. Falta fa.

En aquest cas, però, el detingut aprofitava el patinet, molt hàbil per escapar de la policia. Amb aquest mitjà de transport, cada cop més de moda, voltant per la ciutat per recollir la droga al seu subministrador i després vendre-la des d'un pis del carrer d'Aribau, al centre de la ciutat. En l'operació policial també s'ha detingut a la dona del narcotraficant, que vivia al pis intervingut amb els fills, menors d'edat.

Un mercat de la droga per locals d'oci

La investigació es va iniciar fa diversos mesos després de constatar que des del domicili investigat s'estaven distribuint drogues a petita escala a consumidors particulars que acudien al lloc per adquirir les drogues. Era un punt de venda de la droga per locals d'oci que hi ha a la zona del carrer Aribau i del conegut com Gayeixample. Després de nombroses vigilàncies i seguiments, els agents van aconseguir diversos comisos de cocaïna i pastilles d'èxtasis a persones que sortien del domicili.

Durant la investigació, els agents van observar com el principal investigat realitzava nombrosos desplaçaments en patinet elèctric per transportar la droga, evitant portar grans quantitats per no acabar detingut per un delicte contra la salut pública. La policia ho tenia tot vigilat i es va aprofitar el 12 de juny, aquest dijous, per entrar a casa de l'home i detenir a la parella.

Pastilles d'èxtasi i estimulació sexual

En el marc de l'operatiu policial es van intervenir diverses dosis de cocaïna, amfetamina, gairebé 400 pastilles d'èxtasi i un centenar de pastilles d'estimulació sexual. Tota la droga intervinguda té un valor al mercat il·lícit de més de 55.000 euros. A banda de la droga intervinguda, els agents han localitzat tres patinets i més de 10.000 euros.