La Policia Nacional ha detingut un home de nacionalitat romanesa, de 37 anys i veí de Molins de Rei (Baix Llobregat) per haver fet fotografies de caràcter sexual a nens de les cases on anava a treballar com a muntador de mobles. Segons ha pogut confirmar la policia, l'home aprofitava descuits dels seus clients per fer fotografies als petits de la casa amb poca roba. No només això, quan la policia va entrar a casa seva també va trobar imatges de menors d'edat que feia als vestidors del centre esportiu on anava i estava abonat.

La investigació va començar a principis del mes d'abril arran de la denúncia del Centre Nacional de Nens Explotats i Desapareguts (NCMEC), dels EUA, que s'encarrega de canalitzar les denúncies ciutadanes i dels diferents proveïdors de serveis d'internet allotjats als Estats Units sobre aquesta matèria. Es va informar la policia espanyola que un usuari d'una coneguda aplicació per a l'emmagatzematge d'imatges, tenia en el seu perfil un total de 33 fotografies d'alt contingut pornogràfic protagonitzats per menors d'edat.

La investigació va portar la policia fins a Molins de Rei

La policia va iniciar una investigació i la policia espanyola va poder registrar diverses activitats que feia l'usuari fins al punt de poder identificar a l'home i localitzar l'ordinador des d'on havia pujat les imatges a internet: les informacions els van portar fins a Molins de Rei.

Quan la policia va entrar al pis de l'home es va localitzar un terminal de telefonia que emmagatzemava una gran quantitat d'imatges preses a menors en roba interior o nus. Per les gestions realitzades s'ha tingut coneixement que les obtenia de dues formes, una d'elles gràcies a la seva activitat laboral com a muntador de mobles en la qual aprofitava descuits dels habitants dels domicilis on anava a treballar, i així aconseguia fer fotografies dels menors que habitaven la casa. I l'altra forma d'obtenir-les, sempre segons les investigacions de la policia, era prenent imatges en les dutxes i vestuaris de la instal·lació esportiva de la qual era usuari.

Llibertat amb càrrecs

La policia treballa ara per poder identificar a les víctimes i poder-ne localitzar de noves, amb l'anàlisi de les imatges que es van trobar als servidors i aparells informàtics que tenia l'home en el seu poder. El detingut, de 37 anys i de nacionalitat romanesa, després de ser posat a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici i amb la mesura cautelar de prohibició d'acostar-se al lloc de treball en el qual tenia contacte directe amb menors.