Vagi amb molt de compte si rep un correu electrònic amb l'assumpte "Multa de trànsit" amb la que se li comunica la notificació d'una multa no pagada. És molt probable que es tracti d'una estafa, malgrat que el correu tingui tota l'aparença de ser real, en estar signat per la DGT i el Ministeri de l'Interior i, en alguns casos, afegir alguna dada concreta com la matrícula del seu vehicle.

Multa falsa DGT / Autoocasion

Exemple d'un correu electrònic fals a la recerca de l'estafa / autocasión.com

Una estafa per a robar les seves dades bancàries

En fer clic en l'email, aquest el portarà a una Seu Electrònica de la DGT falsa en la qual li demanaran que introdueixi les seves dades personals i bancàries, un pas que provocarà que li puguin extreure diners del seu compte corrent sense el seu consentiment.

El més recomanable en aquests casos és eliminar immediatament el missatge i no fer click en cap enllaç.

Guàrdia Civil multant

Un guàrdia civil, sancionant un conductor per una infracció / EFE

Com detectar els correus electrònics falsos

Si rep un correu electrònic notificant-li una multa de trànsit, el més normal és que aquest sigui un intent d'estafa. El primer indici el trobarà en l'assumpte, que en el cas de l'estafa acostuma a ser "Multa de trànsit" i el nom de la possible víctima. La DGT, a més, recorda que només notifica multes via correu electrònic si la persona està subscrita al sistema de notificacions electròniques, mentre que en la resta de casos ho fa via correu certificat, el més habitual.

Si després de seguir aquests passos continua dubtant, el més recomanable és comprovar si té alguna multa pendent a la seu electrònica de la DGT o trucant per telèfon al 060.