No vacunar-se contra la Covid-19 o negar-se a fer-se les proves de detecció del virus et podria sortir molt car, ja que s'estan plantejant multes de fins a 3.000 euros per aquelles persones que ho facin.

Multes de 3.000 euros per no vacunar-se del coronavirus

La Xunta de Galicia ha presentat una proposta per multar a tothom qui, un cop surti la vacuna del coronavirus, es negui a posar-la-hi. A més, també vol sancionar a qui no es faci la prova PCR quan sigui necessari. En aquesta proposta, detecten dos nivells de sanció: el lleu, que suposa una sanció d'entre 100 i 300 euros i el greu, que seria de 3.00o fins a 60.000 euros.

PCR coronavirus / Foto archivo EFE

La Xunta de Galicia podria multar aquelles persones que es neguessin a vacunar-se contra el coronavirus o a fer-se les proves / EFE

Sancions per saltar-se el toc de queda o no portar mascareta

Les infraccions lleus serien incomplir el toc de queda, no tancar els locals a les hores estipulades, negar-se a portar la mascareta. En canvi, les persones que es neguin a fer-se les proves per detectar el coronavirus quan sigui necessari o que no es posin la vacuna anticovid quan estigui disponible, hauran de pagar una sanció de 3.000 euros.

"La negativa injustificada al sotmetiment a mesures de prevenció, consistents en la vacunació o la immunització prescrites per les autoritats sanitàries seran considerades sanció", segons s'explica a la proposta presentada aquest dijous a la Xunta.

Coronavirus / EFE

Les multes per negar-se a vacunar-se contra la Covid-19 o no fer-se la prova PCR podrien ser de fins a 30.000 euros / EFE

Ser positiu en coronavirus i saltar-se el confinament

Les infraccions més greus serien ser positiu en coronavirus i saltar-se el confinament, negar-se a identificar-se, organitzar festes i no fer cas a les autoritats que, en aquests casos, les persones multades haurien de pagar entre 3.000 i 60.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció.

Cal remarcar que es tracta d'una proposta i que, de moment, no està aprovada. De fet, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que no recomana imposar l'obligatorietat de vacunar-se contra el coronavirus.