Si no vols que les multes t'amarguin l'estiu, acostuma't a portar el cotxe net com una patena.

Multes de 200 euros per portar el cotxe brut

Les multes més habituals les coneixem tots: velocitat, alcohol, aparcament, saltar-se un semàfor... però et poden multar per altres coses que probablement no saps.

Coche sucio

Multes de 200 euros per portar el cotxe brut

Alerta, però, perquè et poden multar pel fet de portar el cotxe brut! Per diversos motius: perquè la brutícia pot tapar la matrícula i impedir que es pugui identificar el vehicle. Un altre motiu és perquè portar els vidres bruts redueix la visibilitat i incrementa el risc d'accident.

Així, segons l'article 191 del Reial Decret 1428/2003 de 21 de novembre, els vidres del vehicle han de permetre una bona visibilitat al conductor. Per tant, és important netejar els vidres tant per dins com per fora. Si no ho fem, ens poden multar amb 200 euros tot i que no perdem cap punt del carnet.

Portar el cotxe brut augmenta el risc d'accident

No rentar el cotxe sovint fa que sigui menys visible per la resta de conductors i, per tant, augmenta el risc d'accident.

Un altre detall important passa per mantenir nets els vidres dels llums perquè puguem il·luminar correctament la carretera. Si emetem poca llum, la resta de vehicles ens veuran menys i nosaltres tindrem menys visibilitat a la carretera. 

Multes per portar enganxines o cartells

També et poden multar amb 200 euros si portes enganxines o cartells (per exemple, un paper on hi digui el típic anunci "Es ven") ja que pot reduir la visibilitat.

Guardia Civil Tráfico

Cada dia es posen unes 13.000 multes a les carreteres i autopistes espanyoles / Guàrdia Civil de Trànsit

Prohibit rentar el cotxe al carrer: multes de fins a 3.000 euros

Un últim consell! Recordeu que està prohibit rentar el cotxe al carrer i que us poden multar per fer-ho. En aquest cas la multa pot anar des dels 30 fins els 3.000 euros.

13.000 multes cada dia

Només l'any passat (2019), gairebé 5 milions de conductors van ser multats a les carreteres i autopistes espanyoles o el que és el mateix: cada dia es posen, de mitjana, unes 13.000 multes a tot Espanya.