Una dona ha sigut condemnada per donar-li un cop de cap al seu fill de 12 anys al mig del carrer. La sentència ha castigat a la veïna de Pontevedra, que haurà d'abonar a l'Administració una multa de 240 euros per un delicte lleu de lesions, i 90 euros a la criatura en concepte d'indemnització

Condemnen una dona per pegar el seu fill al mig del carrer

Una dona és condemnada a pagar una multa després d’agredir el seu fill de 12 anys. La resolució sosté que, al matí del dia de l’incident, el menor es va trobar amb la seva mare a un carrer cèntric de Pontevedra (Galícia). Mentre passejaven, aparentment, després d’una discussió, el nen va dir a la mare alguna cosa de mal gust, i la mare va engegar-li un clatellot al cap que va propulsar les ulleres del jove a terra. Immediatament, el nen va marxar a buscar el seu pare, qui en té la guàrdia i custòdia des del divorci.  

El nen va explicar-li al pare l'incident i, segons la resolució, “tots dos van acudir a un punt de trobada per parlar amb la treballadora social”. La sentència, a més, refereix que, arran del cop al cap, el menor va sentir malestar durant els tres dies següents.

Una madre es condenada por agredir a su hijo / LibreShot

Una mare es condemnada per agredir al seu fill enmig del carrer / LibreShot

La resolució ha estat ratificada per l'Audiència de Pontevedra, que va precisar que l’incident va produïr-se tot just quatre hores després que el règim de visites de la mare al menor s'hagués suspès. Per això, l'Audiència ha castigat a la dona i li ha imposat una multa de 240 euros que haurà d’abonar a l’Administració per un delicte lleu de lesions i 90 euros a la criatura (en realitat, al seu pare) en concepte d'indemnització. 

No obstant això, la mare ha impugnat la condemna. La dona denuncia que aquesta s’ha articular únicament en les declaracions de la treballadora social i del seu exmarit, als quals va considerar com “simples testimonis de referència” del succés. Però l'Audiència li retreu que s'oblida que la causa va tenir el seu origen en la declaració del seu fill: “En realitat, tots els detalls dels fets que es coneixen van ser explicats per la víctima en el seu moment, de manera que tant la declaració en el plenari del seu pare com de la treballadora social, són només corroboracions perifèriques per reforçar la declaració del menor”, afirma la sentència. A aquests testimonis, els magistrats afegeixen el fet que el jutge d'instrucció “ha comptat amb un informe mèdic forense que corrobora l'existència de la lesió que el menor s'ha referit”.

La dona haurà de pagar una multa i indemnitzar el seu fill

La dona haurà de pagar la multa. La sentència al·lega que l'acusada “no va acreditar en el plenari circumstàncies econòmiques que impossibiliten la seva capacitat per al pagament” de la sació, pel que l’ingrés imminent. Segurament la mare es va passar de rosca, o potser se'n fa un gra massa… però l’Audiència s’ha posicionat i la implicada haurà d’acatar la càstig.