La Policia Local d'Onda, a la Plana Baixa (Castelló), ha identificat al llarg d'aquesta setmana sis persones que havien d'estar en quarantena per haver tingut contacte amb altres persones que han donat positiu en coronavirus i que, tot i això, continuaven fent vida normal al carrer.

Diversos veïns van avisar a la policia, que els van enxampar saltant-se la quarantena i fent una compra en un supermercat.

Sanció màxima: 30.000 euros

Agents de la Policia Local d'aquest municipi de Castelló els van identificar, van comprovar que havien d'estar confinats i els van expedientar i proposar per a la sanció més alta, una multa pot arribar als 30.000 euros.

Els agents també van remetre a la Conselleria de Sanitat del País Valencià els noms dels denunciats per si volen actuar contra ells per un presumpte delicte contra la Salut Pública.

Una altra família que no compleix

D'altra banda, s'està realitzant vigilància a una altra família del municipi després de la informació facilitada per un dels centres de salut alertant que, igual que en el primer cas, diversos pacients feien cas omís a les indicacions dels facultatius de romandre confinats en els seus domicilis.

Elena Albalat, regidora de Seguretat Ciutadana d'Onda, ha assegurat que "quan el sentit comú i la responsabilitat ciutadana falla, cal que la policia talli de soca-rel l'incivisme". I afegeix: "Aquesta pandèmia només la superarem si tots hi posem de la nostra part i deixem de costat els comportaments egoistes i insolidaris".