Una nova modalitat de robatoris violents al centre de Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un home que viatja amb una motocicleta de baixa cilindrada ataca vianants per robar-los. Però no només els ataca, el delinqüent, que encara no s'ha pogut ni identificar ni detenir, agredeix les seves víctimes amb un esprai de defensa personal.

El darrer cas que s'ha conegut, i que ha pogut confirmar aquest mitjà, va passar aquest dilluns al voltant de les dues del migdia a la cantonada dels carrers de Pau Claris i Diputació, a l'Eixample.

esprai barcelona

L'esprai que han pogut recuperar els Mossos d'Esquadra. / RC

Li va robar una motxilla

El motorista va passar pel costat d'un vianant, el va atacar amb l'esprai i li va robar la motxilla. L'home, que era de nacionalitat espanyola, va rebre l'ajuda d'alguns vianants que també passaven per la zona, que li van donar aigua per poder-se recuperar de la picor de l'esprai.

Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar l'esprai que feia servir el lladre i l'estan analitzant; s'espera que se'n puguin aïllar les empremtes dactilars del lladre i poder-los relacionar amb dades que ja es tinguin en els fitxers policials de lladres habituals.

Investigació oberta

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a ElCaso.cat que investiguen els fets, tot i que asseguren que no és "una nova moda" de robatoris violents al centre de Barcelona. Aquest mitjà, però, sí que pot confirmar que no és el primer cas que s'ha detectat amb aquest modus operandi.

Una víctima mortal

Tot i que sense esprai, el passat 25 de juny un motorista també va matar una alt càrrec del govern de Corea del Nord que estava de visita institucional a Barcelona.

A la zona de Diagonal Mar, el motorista va fer una estrebada a la dona per robar-li una bossa de mà i en caure va quedar greument ferida. No es va poder recuperar de les ferides i va acabar morint a l'hospital.

Un 30% més de robatoris violents a Barcelona

Sigui com sigui, tots els robatoris violents que s'han detectat aquests mesos d'estiu a Barcelona formen part d'un alarmant augment del 30% d'aquest tipus de fets delictius. Aquest cap de setmana es va detenir diverses persones per robatoris violents: una agressió amb arma blanca a Sant Martí i un ofegament a la plaça de Catalunya.