Greu incident aquest matí en una entrada policial en una casa d’Argentona (Maresme) en el marc d’un operatiu policial per desmantellar una plantació de marihuana. Una investigació dels Mossos que es va iniciar fa uns mesos quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’un associació cannàbica que venia substàncies estupefaents a persones alienes al club. Avui, amb ordre judicial, s’han fet entrades en diversos punts de l’àrea metropolitana de Barcelona, al Maresme i del Garraf i s’han detingut a cinc persones. 

Tal com ha informat la policia catalana, en l’entrada dels Mossos en una casa aïllada d’Argentona on posteriorment s’hi ha localitzat una plantació de marihuana i s’ha detingut dues persones, els agents s’han trobat també amb tres gossos que han reaccionat de forma agressiva en veure els agents i han hagut de ser disparats amb una Taser i foam. Un quart gos ha hagut de ser abatut amb una arma de foc.

Trets de foam contra els gossos

Davant del risc per a la integritat física del mossos i per tal de minimitzar danys lesius en els animals, s’ha fet ús del dispositiu conductor d’energia -la coneguda Taser- i la llançadora de projectils de foam per repel·lir l’atac. Els tres gossos, tots de la mateixa raça considerada potencialment perillosa, es troben en bon estat i no han patit lesions greus, segona ha informat el cos dels Mossos d’Esquadra.

Un quart gos, mort per un tret dels Mossos

En l’entrada policia un dels agents s’ha trobat de sobte un quart gos a la cuina. Aquest gos, que és de la mateixa raça que els anteriors, ha iniciat un atac contra un dels policies. Davant l’atac i “la impossibilitat de neutralitzar l’agressió de l’animal fent ús d’una altra eina menys lesiva”, l’agent s’ha vist obligat a fer ús de l’arma de foc reglamentària per defensar-se i evitar que el gos fes mal a la resta dels agents que formaven part de l’equi d’assalt. Els Mossos han informat que el gos ha resultat mort. Fonts oficials dels Mossos d’Esquadra no han aclarit si algun dels policies ha resultat ferit.

Cinc detinguts per tràfic de drogues

L’operatiu contra el tràfic de marihuana ha acabat amb el desmantellament d’una associació cannàbica de Barcelona i quatre plantacions de marihuana -dues a Argentona, on hi hagut l’incident amb el gos, i dues a Sitges.

En total s’han detingut cinc persones, entre les quals hi ha els màxims responsables del grup, una parella de nacionalitat holandesa que es trobava en una de les cases d’Argentona, i dues persones més han quedat investigades.

Els propietaris dels gossos han quedat detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut públic i altres persones que vivien en el mateix immoble i no eren objecte de la investigació policial s’han fet càrrec d’ells.