La justícia investiga un agent dels Mossos d'Esquadra que entre els anys 2016 i 2018 va espiar el WhatsApp de la seva exparella i també va entrar a bases de dades restringides de la policia per investigar a la seva exparella sentimental i a les exparelles d'ella.

Segons ha pogut saber la policia i els investigadors, i sempre presumptament, l'home d'ençà que era parella de la dona, havia deixat oberta la sessió del WhatsApp d'ella en un ordinador de sobretaula per espiar les converses que tenia ella -sempre sense el seu consentiment.

Durant la relació i després d'ella

Ho va fer durant la relació sentimental i també quan els dos van decidir deixar-ho córrer. Ell va seguir espiant a la dona. Però no només això. L'agent dels Mossos d'Esquadra va aprofitar el seu compte de policia per accedir a la base de dades de la Direcció General de la Policia (DGP) i revisar les dades d'ella de les quals disposen els Mossos d'Esquadra.

Segons les informes que ha fet la Unitat d'Auditories de l'Àrea de Seguretat en Tecnologies de la Informació de la Divisió de Sistemes d'Informació Policial, l'home hi va accedir una vintena de vegades i sempre sense objectius professionals.

També exparelles de la seva exparella

L'home també va accedir presumptament a la informació restringida d'una exparella de la seva exparella. En total, i segons la mateixa unitat, ho va fer en nou ocasions. L'agent dels Mossos també va consultar diversos vehicles propietat de la seva exparella i de parelles d'ella.

Demanen set anys de presó

El proper 5 de novembre el cas arribarà a judici a l'Audiència Provincial de Barcelona. L'agent dels Mossos d'Esquadra està acusat d'un presumpte delicte de revelació de secrets i un delicte continuat de revelació de secrets.

La Fiscalia demana 7 anys de presó pels dos presumptes delictes i una inhabilitació d'onze anys.

Els Mossos no informen del cas

Fonts oficials dels Mossos d'Esquadra no han volgut aclarir si l'agent investigat -R. D. B., de Terrassa- encara forma del cos o si se'l va apartar de les seves funcions policials.

La Divisió d'Afers Interns (DAI) del cos no té cap procediment obert contra aquest agent. Els processos administratius, els que fa la DAI, s'obren quan no hi ha procediments judicials paral·lels o quan aquests han acabat.