La nit de Nadal de 2018 no s'esborrarà mai de la memòria d'una noia de Barcelona que va convidar un home, Francisco García Robles, a casa seva. El cas arriba ara a judici i podria condemnar a 16 anys de presó l'home pels delictes d'abús sexual, maltractament i descobriment i revelació de secrets. El judici contra ell arrencarà el propvinent 27 d'octubre a les 10 del matí a la secció 20a de l'Audiència de Barcelona.

Violada i gravada amb mòbil

La nit de Nadal de 2018 la víctima va convidar a casa seva, a Barcelona, a Francisco García Robles, un home amb qui havien mantingut una relació tot i que en aquell moment, ja havien decidit trencar.

Al voltant d'un quart d'una, i segons consta l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'home va arribar al pis. Després d'estar diverses hores de festa, tothom va marxar i es van quedar ells dos sols al pis. La dona va quedar adormida al sofà i ell, sempre presumptament, va aprofitar la situació per intentar-hi mantenir relacions sexuals; evidentment, sense el consentiment de la víctima.

Fiesta de Navidad

La víctima havia convidat el seu agressor per celebrar la Nit de Nadal a casa / Pixabay

No només això, segons consta a l'escrit del fiscal, que assegura provat, l'home va iniciar una gravació amb el mòbil per tal d'enregistrar la violació -que el fiscal considera un 'abús sexual'.

La dona estava adormida i ell la va despullar i la va intentar penetrar, tot i que no ho va aconseguir. Sense deixar de gravar, l'home va col·locar el seu penis a la boca de la dona, que seguia adormida.

Es va defensar mossegant el penis del seu agressor

En el moment que ho va fer, la dona es va despertar, i va reaccionar, segons el fiscal, mossegant el penis de l'home. L'home va rebre una greu mossegada i es va enfadar, tallant la gravació i atacant violentament la dona: li va estirar els cabells i la va tirar a terra.

La dona en caure a terra es va fer un tall a la mà amb un vidre. A més, l'home va insultar greument a la dona, a qui també va amenaçar, dient-li que la mataria.

Al voltant de dos quarts de set de la matinada l'home va enviar el vídeo de la violació a un home que ell creia que era la seva parella actual.

La Fiscalia demana 16 anys de presó

En el judici que arrencarà aquest dimarts, 27 d'octubre, la fiscalia preveu demanar 16 anys de presó per l'acusat. Deu anys per l'abús sexual, un pel delicte de maltractament i cinc més per la revelació de secrets, per haver enviat el vídeo de la violació a una tercera persona.

També demana un ordre d'allunyament de 1.000 metres de la víctima quan hagi complert la condemna, que s'haurà de sumar a la llibertat vigilada durant deu anys més. En la vista oral declararà la víctima, l'acusat i els agents dels Mossos que van portar el cas i detenir l'home després de la denúncia.