Dues persones han mort en un tiroteig a les portes d'una sinagoga a Halle, a l'est d'Alemanya. Almenys un home vestit de camuflatge ha disparat diversos trets a les persones que hi havia en un restaurant a tocar d'una sinagoga amb una arma automàtica i després ha fugit, amb altres persones, en un cotxe. Prèviament hauria intentat entrar, sense èxit, al temple, segons recullen diversos mitjans alemanys.

A més de l'atac amb arma de foc, també s'ha llançat una granada de mà al cementiri jueu que hi ha a tocar de la sinagoga. L'atac coincideix amb el Iom Kippur, el dia del perdó, la festivitat més sagrada del calendari jueu.

L'autor dels trets seria una persona vestida de camuflatge, que portava un casc amb una càmera enganxada i que ha disparat diverses ràfegues amb un subfusell. La Policia ha confirmat que hi ha almenys un detingut en relació amb els fets. 

autor atac alemanya

L'autor de l'atac, en una foto presa per un testimoni 

A més, pocs minuts després de l'atac a la sinagoga s'hauria produït un segon tiroteig a Landsberg, a uns quinze quilòmetres del lloc del primer. Per ara es desconeixen els detalls exactes d'aquest segon incident.

La policia ha demanat a la població de les zones afectades que no surti al carrer i ha tancat les estacions de tren properes als atacs.

Halle és una ciutat d'uns 230.000 habitants a l'estat federat de Saxònia-Anhalt, situada a uns 40 quilòmetres a l'oest de Leipzig i a 170 quilòmetres al sud-oest de Berlín.