Un cadell de gos és brutalment apallissat i mor al cap de dos dies per les ferides internes que li va provocar l'agressor.

Mortal pallissa a un gos a Galícia

Divendres passat, la família de Mila Carramiñana es trobava fora de casa seva, ubicada al barri del Fango de Tomiño, Pontevedra.

Eren al tanatori per la mort d'un familiar. En tornar van descobrir que els seus dos gossos, un husky i un labrador d'un any, el Bambi, havien desaparegut.

Després d'una estona, el husky va aparèixer al costat de la porta de casa, "molt nerviós", segons declara la Mila al diari El Periódico.

El Bambi no va aparèixer fins a l'endemà, quan una veïna el va trobar a la seva finca, a 150 metres de la casa dels amos.

El cadell caminava coix i mostrava diverses ferides de gravetat per tot el cos: talls a la pota, mossegades, un coàgul de sang a l'ull, marques d'una corda al coll i múltiples cops amb pals i vares a l'esquena.

"El van rebentar per dins"

Segons informa el mateix mitjà, la família va portar el Bambi al veterinari, que li va receptar un antibiòtic.

Després d'unes hores el gos va començar a vomitar sang. En tornar-lo a portar a l'hospital, el van ingressar i va morir, després de dos dies lluitant per la seva vida.

L'examen veterinari posterior va mostrar que els cops li havien perforat el tòrax per dins i els pulmons estaven plens de sang per la pallissa. "El van rebentar per dins", denuncia la propietària de Bambi a El Periódico.

Bambi perro asesinado / Facebook ALOIA

En tornar a casa, els amos van descobrir que els seus dos gossos, un cadell husky i un de labrador havien desaparegut / Facebook ALOIA

La primera hipòtesi d'un possible atropellament es va descartar i va quedar clar que es tractava d'un cas de maltractament animal.

La protectora d'animals de la zona, ALOIA, ha denunciat els fets a les xarxes socials i fa una crida a la ciutadania per trobar l'agressor i fer justícia.

"El Bambi va aparèixer literalment rebentat per dins... amb les potes desfetes d'intentar fugir i les ungles desgastades... El Bambi volia escapar, sortir corrents de la tortura, i el pobre ho va aconseguir, però tard", escrivien des de l'associació.

Demanen col·laboració ciutadana

La família també demana que si algú va veure alguna cosa o té pistes acudeixi a la Policia o, en aquest cas, al Seprona de la Guàrdia Civil, per poder posar una denúncia fonamentada en evidències.

A escala legal, el Codi Penal Espanyol recull sentències de fins a dos anys de presó per maltractament d'animals, tot i que pot ser de més temps si les lesions provoquen la mort.