Una persona ha mort a causa de la borrasca Filomena a Catalunya. Es tracta d'un home que havia quedat atrapat per la neu dins el seu cotxe, a la Conca de Barberà, a causa d'un infart.

Ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la roda de premsa de balanç després del cap de setmana i on ha exposat la seva preocupació pel risc de gel a les carreteres que podria provocar accidents de trànsit. Preocupa la concentració de fred i neu i de la boira i les baixes temperatures.

Ara mateix hi ha 60 carreteres tallades i 26 escoles no han pogut obrir avui a causa de les conseqüències del temporal. Hi ha 1.600 alumnes que s'han hagut de quedat a casa. El 112 ha rebut 1.512 trucades i el SEM ha fet 58 assistències.

Pel que fa al servei elèctric, hi ha encara 11 incidències i 392 abonats sense llum, entre els que hi ha 288 de Capçanes, pràcticament tot el municipi.

Primer mort a Catalunya per culpa de Filomena

Primera víctima mortal, doncs, relacionada amb el temporal de neu a Catalunya. Un home ha mort a la comarca de la Conca Barberà després de patir un infart atrapat al seu cotxe, que havia quedat colgat de neu.

UIM Mossos

Agents de la Unitat d'Intervenció de Muntanya al Camp de Tarragona

El cadàver de l'home s'ha trobat al terme municipal de Passanant i Belltall. Els Mossos d'Esquadra i els Bombers s'han encarregat de les tasques de rescat i faran ara les investigacions per aclarir els fets.

Víctimes mortals per culpa del Filomena

No és la primera víctima mortal per culpa de la borrasca Filomena a l'Estat, on ja han mort cinc persones. Tot i que el temporal ja ha passat, en molts punts de país encara segueixen les afectacions per culpa de l'acumulació de neu i també per les plaques de gel a les carreteres.

Segueix la situació complicada sobretot al sud del país, a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, i també a les comarques de Lleida. En alguns punts de Tarragona s'han hagut d'evacuar persones que havien quedat atrapades en masies i masos aïllats.