El cadàver d'una persona porta més d'un mes a les cambres refrigerades de l'hospital Virgen del Rocío​ de Sevilla. La víctima va morir el passat 27 d'agost en el centre sanitari i des d'aleshores ningú no ha reclamat el cos per enterrar-lo o incinerar-lo. Segons denuncia el sindicat CSIF i recull el Diario de Sevilla, la "clara manca de coordinació" entre les diferents administracions és la causant d'aquesta situació "tan greu i anòmala" i ha de ser l'Ajuntament de Los Palacios -localitat de la qual era veí el mort- el responsable que es faci càrrec de les restes per donar-los sepultura.

Sense rastre de familiars

La veu d'alarma la van donar els delegats sindicals del CSIF a l'Hospital Virgen del Rocío. El cadàver d'una persona morta el passat 27 d'agost continuava podrint-se a les cambres refrigerades de l'edifici d'Anatomia Patològica, després que cap familiar no aparegués per fer-se càrrec de les despulles. Després de comunicar-li a la direcció la situació, els professionals del centre van exigir una solució per poder agilitzar els tràmits per traslladar el cos.

El cas va empitjorar la setmana passat, quan una avaria a la cambra de refrigeració va obligar a moure els cossos a altres instal·lacions, informa el mateix mitjà. Segons recorda el sindicat, es tracta d'"un cadàver en putrefacció, fet que fa perillosa i problemàtica la seva manipulació" i afegeix que les cambres fredes només s'utilitzen per a un breu espai de temps, ja sigui per la realització d'una autòpsia o mentre es tramita la sepultura.

Festes

El cos continua en dependències de l'hospital a l'espera que l'Ajuntament de Los Palacios -localitat de la qual era veí el mort- tramiti les gestions per fer-se càrrec de les restes del mort. Segons informa el mateix mitjà, el consistori del municipi va comunicar en complir-se un mes de la defunció el passat 27 de setembre que "estaven en festes i que quan finalitzessin es farien càrrec" del cadàver.