El 8 de juliol van trobar el cos sense vida d'un noi alemany de 18 anys a Cala Banys, a Lloret de Mar (la Selva). Estava de vacances a la Costa Brava amb la seva parella i uns amics i després d'una nit de festa va desaparèixer.

Al cap de dos dies va ser trobat mort a l'aigua per un submarinista dels Bombers de la Generalitat que participava en la seva recerca.

Una baralla abans de desaparèixer

Matin Buschmann va passar la nit del 5 al 6 de juliol al voltant d'aquesta cala i de l'Hotel Flamingo. Al voltant de les dues de la matinada el noi va marxar corrents després d'una discussió amb tres persones a la platja.

Li van perdre la pista. L'endemà els seus amics, que van reconèixer que tot i ser menors d'edat, havien estat bevent, van denunciar la desaparició del noi de 17 anys.

Un accident?

Segons la policia, la mort del jove alemany va ser un accident. Va caure i va perdre la vida. Però ara la família de Matin creu que no, que hi ha alguna cosa que no quadra en la mort del seu familiar.

La mare ha publicat una carta que recull el diari alemany Bild que demana explicacions per aclarir realment què va passar. La família dubta que fos una mort accidental i reclama que s'investigui. Els Mossos d'Esquadra, però, estan convençuts que va ser un accident.

La mare del noi assegura que algunes persones van veure el seu fill "ensangonat" i "espantat" i demana trobat testimonis que l'haguessin vist i que puguin ajudar a resoldre aquest misteri. La família també ha demanat a la fiscalia de la seva ciutat, Darmstadt, que obri una investigació per instar a les autoritats catalanes a reobrir el cas.

Saber com va morir el seu fill

Els investigadors dels Mossos descarten que una tercera persona pugui estar implicada en la mort de Matin Buschmann però la família vol arribar fins al final: «No em donaré per vençuda fins a poder saber realment com va morir el meu fill», assegura la dona a la carta.