Una persona ha mort aquest dissabte a la tarda en un accident de planador a Meranges, a la Cerdanya. L'accident s'ha produït poc després de les cinc de la tarda.

L'aeronau havia sortit de l'aeròdrom de la Cerdanya pocs minuts abans i, quan sobrevolava la zona del sud del Puigpedrós, s'ha perdut la comunicació per ràdio.

Els Bombers hi han desplaçat dues dotacions, una per terra i una altre d'aèria, i han aconseguit localitzar l'aeronau accidentada pocs minuts després, amb el cos sense vida del pilot, l'únic ocupant, a l'interior de la nau.

L'helicòpter dels Bombers ha aterrat a 2.000 metres d'altura, al nord del refugi de Malniu, i allà s'han trobat, a uns 50 metres, l'avió accidentat.

S'investiga l'accident

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i estan treballant per identificar la víctima i poder fer l'aixecament del cos.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la Comissió d’Investigació en Accidents i Incidents Aeris d’Aviació Civil, durà a terme la investigació per esbrinar els motius de l’accident.

L'accident també ha obligat a posar en prealerta el pla AEROCAT.