Sis pacients han contret una infecció de listèria després d'ingerir sandvitxos proporcionats per l'hospital en què es troben ingressats, a Anglaterra. Tres d'ells han mort.

La listeriosi es pot contreure a través de la llet sense pasteuritzar o de vegetals contaminats, però normalment provoca febre, mal de cap, malestar estomacal i vòmits, que pot tractar-se amb antibiòtics.

Els sis casos de contaminació estarien relacionats amb sandvitxos de la marca The Good Food Chain

 

Ara bé, la malaltia pot ser mortal per a les persones amb el sistema immunitari debilitat, com són les dones embarassades, els nadons, les persones d'edat avançada o amb una malaltia greu, com era el cas d'aquests pacients, informa el diari britànic Independent.

Els sis casos de contaminació estarien relacionats amb sandvitxos de la marca The Good Food Chain, que voluntàriament ha decidit cessar la producció mentre s'investiga per aclarir les circumstàncies exactes de les infeccions. L'agència sanitària Public Health England (PHE) ha tranquil·litzat la ciutadania subratllant que el risc per a la sanitat pública és "feble".