Moren 18 avis per coronavirus i es contagien 157 en una residència després de la visita del Pare Noel, a la ciutat belga de Mol, prop d'Anvers. Les proves han establert que la majoria dels contagis, dels quals 36 són treballadors de la llar d'ancians, provenen d'una sola font

18 morts i 157 contagiats després de la visita del Pare Noel

Tragèdia a una residència d'avis a Bèlgica, on 18 residents han mort després de la visita del Pare Noel. En total, dels 169 residents de l'asil Hemelrijck de Bèlgica, 121 han testat positiu en coronavirus i, a més, 36 membres del personal del centre també s'han contagiat. 

L'alcalde de la localitat de Mol, Wim Caeyers, ha declarat a la televisió local que l'iniciativa de portar el Pare Noel a la residència "es va fer amb la millor intenció, però ha sortit malament". A més, ha afirmat que, per l'home que va interpretar el paper de Pare Noel, que és fill d'un dels residents, "el tràgic esdeveniment li ha provocat una gran tensió mental, així com als organitzadors i el personal. Diversos laboratoris estan tractant de determinar la font de les infeccions, però encara no he rebut els resultats. Per tant, això segueix sent incert de moment". De moment, l'únic cert és que les infeccions provenen d'una mateixa font. 

75 personas infectadas de Covid-19 tras la visita de Papá Noel / Google Maps

18 morts després de la visita del Pare Noel a una residència / Google Maps

La residència defensa que van ser prudents

La direcció de la llar d'avis ha insistit que el Pare Noel no va entrar a cap de les habitacions dels residents i que només va estar a les àrees d'ús comú. A més, tothom "respectava la distància de seguretat i l'ús de mascareta", segons els responsables de la residència. No obstant això, aquestes declaracions no estan exemptes de contradiccions: a les fotos publicades a les xarxes es veu a diverses persones sense màscara i sense mantenir el distanciament social.