Javier García, de 25 anys, l'únic menor de 50 anys que treballava al municipi asturià de Yernes i Tameza, ha mort després que el seu tractor li caigués a sobre.

Javier i la seva parella eren els únics que podien engendrar un fill al municipi

 

El jove conduïa divendres passat el seu vehicle per una costeruda carretera quan, per raons que es desconeixen, bolcava i el llançava cap endavant, amb la mala sort que la màquina li queia a sobre i el matava.

El tomb del tractor va poder deure's, segons el diari local La Voz del Trubia, en quedar-se la màquina en punt mort costa avall, amb la consegüent pèrdua de control per part de García, que transportava un carregament de teules que va acabar per desequilibrar el comboi.

L'alcalde va intentar reanimar-lo

L'alcalde, Manuel Tamargo, i diversos veïns van provar de reanimar García mentre l'helicòpter arribava, però tots els esforços van ser en va. Acabaven d'acomiadar-se d'ell a l'únic bar del poble, La Bolera.

L'helicòpter medicalitzat d'urgències del Principat d'Astúries, l'única possible assistència en casos com aquest en l'escarpada orografia del lloc, estava en aquells moments a 70 quilòmetres, a Gozón, rescatant una dona que havia quedat atrapada en descendir a una platja, la qual cosa va retardar la seva arribada.

García volia quedar-se a viure al poble

García expressava el gener passat a El Mundo la seva voluntat de quedar-se al poble, del qual se n'havien anat fins i tot els seus pares. Era el nòvio de la jove que regenta l'únic bar del poble, La Bolera. "A mi m'encanta això", deia, i reia quan se li plantejava que ell i la seva parella eren els únics que podien engendrar un fill en tot el municipi.