Juan Miguel Díaz Rodelas, canonge de la catedral de València, ha mort aquest dissabte a la tarda durant el banquet d'un casament que acabava d'oficiar. Díaz Rodelas s'ha ennuegat amb un tros de carn i s'ha desplomat mentre es dirigia al lavabo.

S'ha ennuegat amb un tros de carn i s'ha desplomat mentre anava al lavabo

 

Immediatament va acudir l'equip mèdic, que van fer tot el possible per salvar-li la vida encara que finalment va morir. Quinze minuts després hi va anar la policia i un vehicle medicalitzat del SAMU.

L'autòpsia es farà al llarg del dia del dia d'avui. El Cardenal Canyars presidirà aquest dilluns la missa funeral a les 18.00 hores a la Catedral de València, informa Cadena SER.

Llarga trajectòria

Des de 1999 era canonge de la catedral de València, sent també canonge zelador del culte al Sant Calze. Era catedràtic de Nou Testament a la Facultat de Teologia San Vicente Ferrer, de la qual va ser també degà, i director de l'Institut Superior de Ciències Religioses de València. El 24 d'abril del 2013 va entrar a formar part de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya amb la Medalla número 21.

El 2008, el papa Benet XVI el va nomenar membre de la Pontifícia Comissió Bíblica i el 2014, el papa Francisco el va renovar en aquest càrrec. Entre 2002 i 2004, va ser subdirector de l'Associació Bíblica Espanyola (ABE). Entre 2004 i 2010, va ser-ne director, duent a terme una gestió tan positiva com valorada per tots els membres de l'ABE. També va ser director de la revista 'Estudis Bíblics' entre 2002 i 2007, així com autor de llibres i articles bíblics tant especialitzats com de divulgació. En l'actualitat, era president del Patronat del Col·legi Imperial de Nens Orfes San Vicente Ferrer.