62 minuts. Això és el que va trigar en arribar l'ambulància. Bruno ja havia nascut i presentava símptomes d'ofegament. Va morir poques hores després. Ara, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Collado Villalba (Madrid) està investigant quatre facultatius.

 La nit del 4 de setembre, la Carmen de 41 anys es va posar de part. Està en cadira de rodes per una lesió medul·lar i té un embaràs de risc. El seu marit truca al servei d'emergències a la 01:06. El Summa li assegura que li enviaran una ambulància. Dos minuts després, van rebre un missatge que confirmava que s'havien activat els serveis d'emergència, però aquests no arriben. A la 01:37, la parella torna a trucar i en aquesta ocasió els diuen que no hi ha temps estimat per l'arribada de la seva ambulància. Viuen a 15 minuts de l'hospital més proper, el Puerta de Hierro de Majadahonda.

L'ambulància va trigar 62 minuts en arribar

La parella decideix no esperar més i anar pel seu propi peu a l'hospital, però, just quan estaven a punt de marxar, la Carmen es posa de part i el nen neix ràpidament. El seu marit fa la tercera trucada als serveis d'emergència. Són les 01:46. En Bruno ha nascut prematur, amb 34 setmanes, i té dificultats respiratòries. Vuit minuts després, el marit torna a trucar. L'ambulància arriba a les 02:08. Poques hores després, en Bruno mor a l'hospital degut als greus danys cerebrals que havia patit per la falta d'oxigen, segons diversos mitjans.

Una ràpida assistència hagués evitat la mort

La conclusió del metge forense és contundent: "Que donada la situació d'emergència d'un part prematur, i de la situació de paraplègia de la mare, una ràpida assistència i trasllat a l'hospital hagués evitat el dany cerebral i el catastròfic pronòstic neurològic amb conseqüència de mort". Ara, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Collado Villaba investiga quatre facultatius. Tres d'ells, dels centre d'emergències del Summa 112, i un altre del centre de salut del municipi. Ja ha demanat al Summa 112 les dades completes dels recursos sanitaris enviats aquella nit a la família, dels que tenia disponibles, i les  gravacions de les trucades.