Rafael Álvarez, conegut com a Rafa, un nen de 4 anys d'Oviedo (Astúries), ha mort després d'una llarga lluita contra la leucèmia, que portava combatent des que en tenia dos: la meitat de la seva vida.

El nen, nascut el 23 de desembre del 2014, era un nen feliç, com els seus pares, fins que, quan tenia gairebé dos anys, van aparèixer uns blaus estranys i es va confirmar la mala notícia: tenia leucèmia limfoblàstica aguda

Tot i la seva malaltia i el fet de passar els seus dies a l'hospital, no va perdre el somriure: els metges i les infermeres el van fer sentir a casa durant el tractament, va anar a classe a l'hospital, i fins i tot va rebre el suport del Club Deportivo Covadonga, de qui era seguidor.

A més, el menut era molt estimat pels seus companys de classe, que cada dia feien una vídeotrucada amb ell quan estava a l'hospital, i podia parlar amb tots ells. Una trucada que aquest dilluns ja no es va poder produir.

Recaiguda després de dos anys de tractament

La salut del nen havia empitjorat des de l'octubre del 2018: després de dos anys de quimioteràpia, el nen havia recaigut. La solució era trobar un trasplantament de medul·la, i els metges van buscar per tots els registres, tant a l'estat com a fora, per trobar un donant compatible, fos de medul·la o de cordó umbilical.

Després de mesos de cerca, finalment en van trobar un, però ja era massa tard: tot i intentar aplicar totes les teràpies disponibles, també les més innovadores, la malaltia del petit Rafa ja no tenia aturador. Aquest divendres, finalment, va morir a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, on havia estat ingressat bona part de la seva vida.