Un home de 73 anys ha mort per la picada d'una vespa asiàtica a Poio, Pontevedra. La seva dona també va rebre les picades d'aquest perillós insecte però ha pogut salvar la seva vida.

Una picada letal

Un home va ser atacat per una vespa asiàtica a la seva pròpia finca situada a la parròquia de Raxó, en el municipi gallec de Poio. Fins allà es va traslladar el servei d'emergències de Pontevedra després d'una trucada rebuda a través del 112. Malgrat que van intentar reanimar-lo, la picada va ser letal.

Va morir gairebé a l'acte

Els serveis sanitaris es van traslladar ràpidament amb un helicòpter medicalitzat però va morir pràcticament al mateix moment que va rebre la picada d'aquest perillós animal. Se li van practicar diverses maniobres de reanimació durant 45 minuts però res van poder fer per salvar-lo.

La seva dona també va rebre les picades però en aquest cas no va tenir el mateix desenllaç i no va ser letal. Malgrat que les autoritats sanitàries no han confirmat la zona on van ser atacats, la dona tan sols ha patit les molèsties de l'atac de l'insecte.

Segona mort en un mes

Galícia ha posat l'alerta per l'arribada d'aquesta vespa invasora que acaba amb les vespes comuns del país però també posa en perill la vida de les persones. El passat 10 de maig, un altre home de Santiago va morir pel mateix. L'arribada d'aquest insecte no és nova. Anteriorment s'han registrat altres morts com l'any passat a Astúries. Però la freqüència dels casos ha augmentat.

En d'altres països com els Estats Units han alertat a la població del que consideren una amenaça real. I combatre-la, tenint en compte la seva alta capacitat de reproducció, és ara mateix tot un repte.