Javier Izuzquiza va començar a notar el símptomes del coronavirus el passat 13 de març, quan encara no s’havia ni decretat l’estat d’alarma per la pandèmia (seria a l’endemà). El 26 de març, el Javier ingressava a l’Hospital de la Princesa de Madrid i el 2 d’abril el traslladaven a la Unitat de Cures Intensives. Dijous passat, 23 de juliol, moria després de 120 dies ingressat a l’UCI.

120 dies ingressat a l'UCI

Qui va comunicar la notícia va ser el seu fill Francisco al seu compte de Twitter. “Dijous ens va deixar després de 120 dies de lluita fins el final”, escrivia en un tuit colpidor.

Francisco és periodista i locutor de ràdio i des del 4 de juny, el dia que el seu pare, per fi, va tornar a despertar, ple d’esperança, ha estat relatant la malaltia del seu pare, la seva vida i els seus records, al podcast ‘Buscando la luz’.

El primer que publicava era precisament el 4 de juny, quan el seu pare Javier es despertava a l’UCI de l’Hospital de la Princesa després de 97 dies.

"Només és una grip"

Tal i com explica Francisco, el seu pare li va dir el 13 de març que “estava acojonado”, ell li responia el que molta gent deia quan encara ningú s’imaginava l’abast de la pandèmia de coronavirus: “No te preocupes papà, si solo es una gripe”. 13 dies després el seu pare ingressava a l’hospital.

Després de dos dies a urgències el van traslladar a la planta de Pneumologia i el 2 d’abril entrava a l’UCI, d’on ja no va sortir. 120 dies, el pacient amb Covid-19 que més temps ha passat a la Unitat de Cures Intensives durant la pandèmia a Espanya.

Javier Izuzquiza tenia 66 anys, tal i com va explicar el seu fill a El Mundo, li agradava la música country i les motos. Entre les seves aficions també estava jugar als submarins, fer fotos, veure gràfics de la Borsa i els sòcols de casa seva.

Familia Javier / buscandolaluz.com

Javier Izuzquiza amb la seva dona i el seu fill Francisco, qui ha comunicat la notícia de la mort del seu pare després de 120 ingressat a l'UCI lluitant contra el coronavirus / buscandolaluz.com

Semblava que es recuperava

Per conèixer la història de Javier Izizquiza i la seva lluita contra el coronavirus s’ha d’escoltar el podcast ‘Buscando la luz’ que ha publicat el seu fill Francisco. Relata com el seu pare va sobreviure a l'afectació virus als seus pulmons i ronyons, a més dels problemes cardíacs que generava la manca d'oxigen en sang i el treball excedentari que provocava al cor.

Durant la seva permanència a l’UCI va contreure nombroses infeccions bacterianes que li van provocar el col·lapse d'un dels seus pulmons i una severa afectació de l'altre. En més d’una ocasió va estar a punt de morir, però es va refer i fins i tot semblava que es recuperava i havia vençut definitivament aquest maleït virus.

El 3 de juliol es van complir 100 dies del seu ingrés a l’UCI, el mateix dia que el seu fill Francisco publicava l’últim podcast, titulat “La luz”.

Malauradament no ha estat així, 28 dies després de recuperar el coneixement, Javier Izuzquiza moria, sense haver vist com es complia la seva gran il·lusió que era abandonar l’UCI entre els aplaudiments del personal sanitari i sortir al “Telediario”.

No ha pogut ser, i per això Francisco, el dia que anunciava la mort del pare, li enviava el seu particular i merescut aplaudiment.