El petit francès de 10 anys, Nolan Moitti, ha mort aquest dissabte vuit anys després d'haver menjat una hamburguesa contaminada amb el bacteri Escherichia coli que l'havia deixat greument discapacitat sense poder parlar, caminar i amb dificultats per menjar.

Segons Le Parisien, Nolan va ser un dels 15 nois que va emmalaltir el 2011 per ingerir medallons de carn de la cadena Lidl, quan amb prou feines tenia 23 mesos d'edat. Dissabte va entrar a teràpia intensiva fins que el seu cor es va parar.

15 nois van emmalaltir el 2011 per ingerir carn de la cadena Lidl

 

El menor va ser l'únic que va tenir seqüeles neurològiques greus, mentre que els altres van desenvolupar una síndrome que té una alta probabilitat d'alterar la seva funció renal per tota la vida.

"Desafortunadament aquest nen va morir diverses vegades, és una veritable tragèdia per a la família de Nolan, que ha passat per una veritable prova des de l'accident," ha dit Florence Rault, advocada de la família.

Tres anys de presó per al responsable

Els caps de Seb-Cerf, que comercialitzaven filets congelats amb la marca Steak Country, van ser jutjats per un tribunal del nord de França el 2017. L'excap Guy Lamorlette, ara de 78 anys, va ser condemnat a tres anys de presó per no realitzar controls sobre la carn.

"Espero que la persona responsable d'aquesta tragèdia tingui la decència de retirar el seu recurs de cassació. Durant el primer judici, ni tan sols volia veure a Nolan, ara ha de complir la seva condemna i els pares de Nolan han de poder rebre una indemnització i plorar la seva pèrdua", ha afegit Rault.