Una noia de 17 anys ha mort de forma tràgica després de patir una síndrome de xoc tòxic a causa d'un tampó. La noia, que va ingressar a l'hospital amb febre i vòmits, no va ser diagnosticada a temps.

Els fets han passat aquest dijous a la ciutat de Charleroi (Bèlgica). Els metges van pensar que la pacient patia una infecció gastrointestinal. Sense el tractament correcte, la salut de la noia va empitjorar, i finalment va haver de ser traslladada a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Infectada per un tampó

La jove Maëlle era esportista, tenia 17 anys i estava plena de vida. Com tantes altres noies i dones, es va posar un tampó, però va patir un xoc tòxic derivat del mateix. Va ingressar a l'hospital en estat greu, i poc a poc va anar empitjorant perquè no estava clar què li passava. Finalment, després de dos dies, va morir, informa La Voz de Galicia.

La mort per xoc tòxic és relativament estranya, tot i que hi ha repunts: a França, per exemple, l'any 2017 es van infectar 24 noies. A més, entre el 3 i el 4% de les pacients són portadores del cep d'estafilococs, que és el causant d'aquest trastorn.

Els símptomes es poden confondre

Els símptomes del xoc tòxic són febre, erupcions cutànies, pressió arterial reduïda i altres trastorns digestius, musculars, renals o d'altres tipus. 

La mare de la jove s'ha dirigit a les xarxes socials per denunciar el cas de la seva filla, que qualifica d'"inacceptable". Segons la dona, "una mort a causa d'un xoc sèptic pels tampons, que va ser diagnosticada cinc hores després dels primers símptomes per un metge de guàrdia... És inacceptable", ha assegurat.