La mort de la Mariona ha calat entre els veïns del barri de Sant Antoni. Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous en símbol de protesta a les portes del bar situat al número 69 de l'avinguda Mistral on va ser apunyalada la noia de 17 anys. Familiars, amics i veïns de la zona han volgut retre homenatge a la menor i han alçat la veu per demanar prou violència contra les dones.

A l'espera que s'esclareixi el cas, tot son dubtes al barri. Les cares de ràbia i els plors dels alumnes i pares del col·legi Salesians Rocafort -on la noia estudiava- es barrejaven aquesta tarda de dijous amb el desconcert dels inquilins i els comerciants de la zona de l'avinguda.

10746321952 IMG 4487

"No era una mala persona. Només puc pensar que es va tornar boig", assenyala el responsable d'un dels negocis més propers al local on van trobar el cos sense vida de la menor. Com tants altres veïns, va conèixer l'Isaac, el jove simpàtic nouvingut al barri que portava la cafeteria del número 69. Darrera aquest nom s'amagava en Farid, un home de 32 anys que vivia al quart pis d'un dels blocs del carrer Hospital del Raval.

10746321952 IMG 4483

Després que els Mossos d'Esquadra hagin descartat la violència masclista com a mòbil del crim, tot apunta que en Farid hauria patit una espècie de brot psicòtic. Aquesta sembla ser l'única resposta que troben de moment tant la policia com els seus coneguts per explicar per què l'home va matar una noia a qui no coneixia i amb qui no havia mantingut cap tipus de contacte anterior.

10746321952 IMG 4484

"És una mort absurda. Ens afecta a molts nivells i la sentim tan propera perquè qui més qui menys coneixia la noia o a la família", ha explicat Carmen Pérez, una de les portaveus de Sant Antoni Feminista. Aquesta entitat del barri ha estat l'encarregada de convocar la concentració de protesta a les set de la tarda d'aquest dijous que ha comptat amb el suport d'una seixantena de plataformes i que ha aplegat a prop de 200 persones.