Farid té 32 anys i viu al quart pis d'un dels blocs del carrer Hospital, a pocs metres de les Rambles de Barcelona. L'home de nacionalitat marroquina viu en aquest habitatge des de l'octubre del 2017 i no tenia massa tracte amb la resta de veïns de la finca. Una patrulla de la Guàrdia Urbana el va detenir durant la tarda d'aquest dimarts perquè portava la roba tacada de sang. Quan els agents van contactar amb la central van saltar les alarmes. L'individu era el propietari del bar on acabaven de matar una noia de 17 anys.

Pànic i flors

Els veïns de l'avinguda Mistral del barri de Sant Antoni encara no han assimilat el que ha passat. Una menor va ser apunyalada dins la cafeteria de l'Isaac, nom amb el qual es coneixia a la zona al Farid. La parella de la víctima va ser qui va donar la veu d'alarma. "Va entrar a la fleca demanant ajuda. Deia que havien agafat a la seva xicota i que cridéssim a la policia", explica una de les dependentes. El noi de 20 anys estava molt espantat i no parava d'assenyalar a l'altre costat del carrer. Al cap de pocs segons, a la porta de l'establiment apareixia Farid. "Mai no oblidaré aquesta mirada. Va mirar el jove, va pujar a la bici i se'n va anar tranquil·lament", assenyala una altra de les responsables de la fleca.

L'home portava a la mà unes flors que havia comprat durant el matí en una floristeria de la mateixa avinguda. Abans de perdre's en direcció al Raval, el detingut es va parar a l'entrada del restaurant Hoja Santa. "Estava aturat a la porta i ens mostrava les flors. Quan l'encarregat va sortir a veure què volia, ell va marxar", assegura un dels cambrers. Farid ja havia abandonat el lloc quan el xicot de la noia va decidir trucar a emergències. Els Mossos d'Esquadra van arribar al cap de poca estona i van comprovar que dins el local situat al número 69 de l'avinguda Mistral hi havia el cadàver de la jove.

Altar

L'establiment es despertava aquest matí amb la persiana abaixada i precintat amb cinta policial. Veïns i coneguts de la víctima havien improvisat un petit altar a l'entrada i nombrosos curiosos s'apropaven al lloc per intentar entendre què i per què va passar. El cas no és fàcil d'explicar.

10784887008 IMG 4440

No feia més de tres mesos que la cafeteria estava oberta. Farid es va encarregar de les reformes i ell mateix servia als clients. Una noia xilena l'ajudava i era l'única que coneixia el seu veritable nom. Per a la resta de veïns, l'amo de l'establiment era Isaac, un jove simpàtic nouvingut al barri. A la cafeteria Mestral Birdi 69 se servien cafès i sucs acompanyats de trossos de pastís. "El local l'havia deixat moníssim. Sempre ens tractava molt bé", assenyala la responsable d'un comerç veí.

IMG 5560

A Farid se l'havia vist en companyia d'una jove rossa estrangera. Segons els veïns, la relació semblava anar molt bé fins fa un parell de setmanes, quan la noia va deixar de venir al local. Les dates coincideixen amb l'acomiadament de la jove xilena que ajudava el propietari perquè la cafeteria va tancar. Des d'aleshores, l'establiment obria i tancava les seves persianes sense un horari fix.

Actitud estranya

El matí del crim, l'home va ser vist en actitud estranya al voltant del local. "Tenia la persiana entreoberta i no parava de moure's nerviós de banda a banda. Semblava drogat", recorda una de les inquilines d'un bloc proper. El comportament li va semblar tan estrany que va decidir fer una foto al detingut per explicar-ho als altres veïns.

c9443bc3 d73d 45f7 a38b 60cd46d46c23

Una àvia que passejava per la zona també va veure que Farid comprava unes flors a la cantonada, les mateixes que després mostraria als cambrers del restaurant Hoja Santa.

Trobada fortuïta

A primera hora de la tarda, la víctima i el seu xicot passejaven per l'avinguda quan van començar a discutir. El jove és veí de la zona i la noia estudiava a l'escola Salesians Rocafort, situada al mateix carrer que el local, a la cruïlla dels carrers Floridablanca i Rocafort. Segons avança El Periódico, la baralla va pujar de to i Farid -que en aquell moment obria la porta de la cafeteria- va convidar la menor a entrar dins del local. Els Mossos d'Esquadra han descartat que es tracti d'un cas de violència masclista i encara estan investigant què va passar a l'interior de l'establiment i quins van ser els motius que haurien portat al propietari a apunyalar la noia, a qui no coneixia i amb qui no havia mantingut cap tipus de contacte anterior.